ABD, İsrail ile Neyi Planladı

Yayınlama: 18.10.2023
A+
A-

ABD, Ortadoğu’yu dizayn etmek için DAEŞ gerekçesini her operasyon için kullandı. Fakat süreç istediği gibi gitmedi. PKK’ya desteğini bile DAEŞ gerekçesi ile maskelemek istiyor. Fakat ABD her açıdan deşifre oldu.

ABD şimdi DAEŞ gibi Hamas’ı her türlü insanlık dışı operasyonlar için maske olarak kullanmayı hedeflediği çok açık. Bu şu demek; nasıl DAEŞ bahanesiyle Ortadoğu genelinde bir dizayn planlandıysa; şimdi de yeni dizayn için Hamas üzerinden hesap yapmak istiyor. İnanıyoruz ki bu kirli oyun bozulacaktır. Bu dizaynın içinde en stratejik hesap; Türkiye’yi sürece dahil ettirmemek. Bu ABD’nin daha önce DAEŞ sürecinde de deneği bir yoldu. Hatırlayalım mı; Erdoğan’ı DAEŞ’i destekleyen bir imaja sokmaya çalışmıştı ABD ve bunu FETÖ üzerinden örgütlemişti. Amaç Suriye dizaynında Türkiye’yi dışarıda tutmaktı. Olmadı…

MAZLUM MÜSLÜMANALARA ÖDETTİRİYORLAR

Şimdi de Hamas’ın “arkasında Türkiye var ”üzerinden oyun kurmak peşindeler. Bununla çifte kavrulmuş imaj peşindeler. Erdoğan’ın Hamas ile İsrail arasında arabuluculuğunu bile bu bağlamda etkinleştirme peşindeler. İkincisi de Erdoğan’ın kuzey Iraktaki operasyonunu “işgal” etiketiyle yayarak İsrail’in katliamlarını tersten örtmek planlanıyor.. İsrail’in hastanede gerçekleştirdiği katliam Gazze’nin tüm sivillerinin korkup burayı terk etmesi ve ardından o bölgenin tamamen bombardımana tutulması hesabıyladır Fakat ABD ve İsrail arasında şiddetin oranında bir uyumsuzluk var. Acaba İsrail’in ABD’nin yörüngesine itiraz ederek Çin’emi yaklaşma yolunda idi? Netanyahu nereye gidecekti yakın zamanda? Birileri İsrail’e Çin’e gidip KUŞAK YOL PROJESİNE dahil olamazsın mı demek istedi? Bir anda İngiltere Doğu Akdeniz’e savaş gemisi gönderdi ABD’nin savaş gemilerini gönderme kararının hemen ardından İsrail şu an kimlerin güç mücadelesi alanı ve yine bedelini MAZLUM MÜSLÜMANALARA ÖDETTİRİYORLAR.

Bundan sonraki süreçte Avrupa başkentlerine çok dikkat. Ve anı süreç bizi de zorlayacak çok dikkatli olmak zorundayız Değilse iki devletin sicili şunu ispatlıyor: ABD ve İsrail artık Ortadoğu da eskisi gibi at oynatamayacak!

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.