Çekin Artık Ellerinizi ERZİNCANımdan…

Yayınlama: 10.12.2023
A+
A-

Evet, yanlış okumadınız..!

Etrafı dağlık, ortası bağlık, havası sert, insanı mertlik ile söylemleri ile bütünleşmiş bir şehirdir Erzincan’ım.

Türkiye’de sonunda CAN ismi olan tek Şehirdir Erzincan…! Hatta Türkiye’den Erzincan’ı çıkarınca Türkiye’nin CANını çıkartmış olursun derim hep ve gerçekten de öyledir Erzincanlılar her işini ve sevdasını CANdan yapar ve hep CANdan konuşur…

Bir çocuğunuz tanır beni…

Radyolarda,  TVlerde, sahne ve programlarda zaman zaman bir arada sizlerle bir arada oluyoruz.

Bir Erzincanlı olarak başta Karadeniz Dernekleri olmak üzere; Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Derneği, Trabzon Dernekleri Federasyonumuzda, Bir dönem Rize Derneklerinde ve birçok STK da görev almış Memleketimi ve şahsımın itibarını gururla temsil etmiş ve etmeye devam eden bir kardeşiniz, hemşerinizim.

Söz konusu ERZİNCAN ise gerisi TEFERRUATTIR diyen memleket için maddi manevi gözetmeksizin küçük büyük diye görev ayırmaksızın hizmet etmeye çalışan bir kardeşinizim. Bilen bilir bilmeyenler için Google’ye Mikrofon Delisi yazarak bilgi alabilirler.

Kimse Kendini ERZİNCAN’dan büyük görmesin..!

Bilindiği üzere Ülkemizde nice değerler yetiştirmiş 1 Cumhurbaşkanı 3 Başbakan, onlarca Bakan, onlarca Milletvekili ve çok önemli yerlerde bürokratlar ve siyasiler çıkarmış bir şehirdir Erzincan…

Fakat son zamanlarda CANlığını yitirmeye başladı hatta giderek kan kaybetmeye son sürat devam ediyor.

İstanbul gibi metropol şehirde birlik beraberlik adına çatı diye tabir ettiğimiz oluşumlar denenmiş fakat başarılı olamamış hatta “ölü doğmuş ” oluşumlar kurulmuştur. (Kurulmasa daha iyiydi)
iş o kadar ileri gitmişti ki… Sırf isminin başına BAŞKAN eklemek ve kendilerine BAŞKAN dedirmek için bile dernekler kuran olmuş… Kısacası “Canı Sıkılan Dernek Kurmuş” o derece.

Amacının dışında faaliyetlerde bulunmaya çalışıp arkasına aldığı güçle ( Beyefendi ) ben sizin çatı kuruluşunuzum buna gerek yok, kendi tabiriyle “ABİ'(Cİ)LİK oynamaya çalışan STKlar çıktı ortaya.
Sözüm; Erzincan sevdalısı, hizmet etmek için küçük & büyük iş ayırt etmeden koşan, koşturan hemşerilerime değil onlar benim BAŞTACIM. Benim sözüm Erzincan kimliği ile bir yerlere gelenlere, sanki Erzincan’dan daha büyük gibi biz olmazsak olmaz diye böbürlenme içine girenlere söylüyorum.

 

Çekin arttık ellerinizi ERZİNCANımdan…

Erzincan isminin arkasına saklanmaktan… Çıkın ortaya şahsi kişiliğiniz ve karakteriniz ile bir şeyler yapın. Erzincan ismini. Arkasına saklanmayın. Erzincan ismi sayesinde var olanlar size söylüyorum.!

Daha bir elin parmaklarını geçmemiş hemşerilerine yararı olmamış,( çıkarı olanlar hariç ) yaralarına merhem olmamış, derlerine derman olmamış KOCA KOCA adamlar kalkmış yıllardır oturdukları koltukları boş yere işgal edip sonra her şey tozpembe gibi göstermeye çalışıyorlar…
Düşün artık yakamızdan

Nedir bu koltuk sevdası? Bu zamana kadar kime hizmet ettiniz?

Erzincan sayesinde mevki makam almış kişilerin Erzincan ismi olmadan ne yapabilirler tabi ki kos koca bir hiç …

Unutmayın ERZİNCAN sayenizde var olmadı,siz olmazsanız bir şey eksilmez …!

Ben Erzincan da o dernekleri ile var olmadım ki, o dernekler olmazsa yok olayım. Ekşi yemedim ki miğdem ağrısın Hamdolsun.

ARTIK YETER ÇEKİN ELLERİNİZİ ERZİNCANIMDAN…!

Nedir bu saltanat?

Amaç nedir ?

Kime hizmet ediyorsunuz?

Kendimi bildim bileli İstanbul da Erzincan adı altında çoğunluğu içi boş ÇANTA ya da TABELA Derneği olan yüzlerce dernek var. Bir kısmı da amacı dışında faaliyet gösteren lokalden oluşuyor. Alınları ak az da olsa istisna olarak görev yapan çok kıymetli derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız var. Allah öncelikle Erzincan’ımıza ve memleketimize faydalı kim ne yapıyorsa Allah razı olsun ve onların sayılarını artırsın.

 

Şimdi gelelim bir başka esas meseleye…

Yıllardır gitmiş olduğum programlarda gördüğüm bir eksikliği belirtmek istiyorum.

Hep gençlik on planda olmalı diye söyleniyor ama gençler derneklere gelmiyorlar deniyor?

Ya arkadaşım sen oturduğun (yapıştığın) koltuğu bırakıyor musun ki gençlik gelsin… Taze kan gelsin.

kendimi bildim bileli belirli bir tayfa var ( Beyefendinin etrafının da dolaşıp onun gölgesi sayesinde  var olan ve ona şirin gözükmek için çabalayanlar )  bi çekin elinizi  artık, bi bırakın gidin .. Siz Erzincan’ı sahipsiz mi sandınız?

Kimse ERZİNCAN dan büyük değildir!

Ne bu görev aşkı? ( Yersen )

Sivil toplum kuruluşlarında ki temel esas gönüllü esasına göre yapılmıyor mu? Sizden başka gönüllü kimse yok mu ki her köşe başını tutmuşsunuz?

 

Ortada bir RANT ya da bilmediğimiz bir şey mi var da görevi bırakamıyorsunuz?

Kendimi bildim bileli bir grup var ve devamlı her yerde aynı ekip?

Erzincanlı bir birey olarak daha beni ve benim gibi hemşerilerimizi temsil edememişken neyin ABİsi? Kimin ÇATIsı oluyorsunuz m bunu söyleme cüretini kimden aldınız?

 

Sizden çıkarı olanlar elbet vardır ve sizlerde onları desteklemeniz normal fakat artık yeter.

Marifet: AYRIŞTIRMADAN BİRLEŞTİRMEKTİR

Her partide nice değerlerimiz var. Her yerde Erzincanlı bürokrat ve iş adamlarımız var fakat siz bizden olmayanları ötekileştirme çabasına girmişsiniz.
Hadi onu geçtim biri de demiyor ki ya siz hayırdır?
Amacınız ne?
Neyin peşindesiniz? diye itiraz edende yok..!

Ama şunu kimse unutmasın Erzincan’da o kadar ADAM var ki… Erzincan’a hizmet etmek için çabalayacak o kadar kişi var ki hem de çıkarsız… Sadece herkes yerini bilsin ve herkes kendi amacı doğrultusunda kurduğu STK’nın görevini yapsın.!

Ve merak etmesin Erzincan Sahipsiz Değildir… Hele size ASLA Mecbur değildir.!

Erzincan’ımızı tüm ilçelerinin de içinde bir arada olduğu kardeşlik bağlarının güçlü kurulacağı ve tüm Türkiye’ye örnek olacak bir güç birliğine ihtiyaç vardır… Umarım en kısa sürede oluşur..!
Ve tekrar ediyorum her kim ki Erzincan’a ve Erzincanlı hemşerilerimize yardımı olmuş hepsinden Allah razı olsun ve sayılarını arttırsın.

 

Saygılarımla

Mikrofon Delisi

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.