TÜRKİYE BİLİŞİM VAKFI PLATFORMLARINDAN ‘BAŞLANGIÇ NOKTASI’ KOORDİNASYONUYLA BİR ARAYA GELEN TÜRKİYE İŞ BANKASI’NIN ‘YAPAY ZEKÂ FABRİKASI’ PROGRAMI İLE SOFTTECH VE INSİDER ŞİRKETLERİ, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YAPAY ZEKÂ VE YAZILIM ALANLARINDA ROTASYONLU STAJ FIRSATI SUNACAK. ÜNİVERSİTELERİN ÜÇÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNE AÇIK OLAN PROGRAMA SON BAŞVURU TARİHİ 27 ŞUBAT.
Türkiye Bilişim Vakfı platformlarından ‘Başlangıç Noktası’ koordinasyonuyla bir araya gelen Türkiye İş Bankası’nın ‘Yapay Zekâ Fabrikası’ programı ile Softtech ve Insider şirketleri, üniversite öğrencilerine yapay zekâ ve yazılım alanlarında rotasyonlu staj fırsatı sunacak. Üniversitelerin üçüncü sınıf öğrencilerine açık olan programa son başvuru tarihi 27 Şubat.
Türkiye Bilişim Vakfı’nın, toplumsal ve çevresel fayda için farklı sosyal ağları bir araya getiren platformu ‘Başlangıç Noktası’ koordinasyonuyla; Yapay Zekâ Fabrikası, Softtech ve Insider iş birliği ile hayata geçirilen ‘Yapay Zeka ve Yazılım Programı’ rotasyonlu staj programı için başvuru süreci devam ediyor. 27 Şubat tarihine kadar başvuruların kabul edileceği programda, üniversite üçüncü sınıf öğrencileri, mezuniyet öncesinde kariyer yolculuklarına ilk adımı atarak staj deneyimi kazanacaklar.
15 öğrenci seçilecek
Başvurular arasından seçilecek 15 üniversite öğrencisine staj imkânı verilecek. Öğrenciler, kendi tercihleri ile uzaktan veya fiziksel olarak deneyim yolculuğuna çıkacak. Yapay zekâ ve yazılım alanında sahip oldukları bilgileri, üç farklı sektörde deneyimleme fırsatı yakalayacak stajyerler, mezuniyet öncesinde kariyerlerine ‘Başlangıç Noktası’ eşliğinde bir adım atacaklar.
Başvurular 27 Şubat tarihinde sona eriyor
Üç şirkette de üçer aylık stajlardan oluşan dokuz aylık program için başvurular 27 Şubat tarihinde sona erecek. Adayları başvuru sürecinde, yetkinliklerini görmelerini sağlayan test ve envanterlerin yanı sıra, eğitimler ve jüri mülakatları bekliyor. Program başvuruları Microfon ve Youthall platformları üzerinden alınıyor. Programdan önce sunulacak olan eğitimler ise Enocta platformu üzerinden uzman kişiler tarafından verilen çevrimiçi video eğitim içerikleri ile sağlanacak. Ayrıca Youniverse ve Wext de İngilizce içerikleri ile stajyerlere destek olacak.