Tokatta Üni̇versi̇tesi̇ Öğrenci̇leri̇ne Uygulamalı Ormancılık Eği̇ti̇mi̇

Spread the love

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ NİKSAR MESLEK YÜKSEKOKULU ORMANCILIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ, ORMANCILIK ALANINDA UYGULAMALI EĞİTİMLE BULUŞTU. ÖĞRENCİLERE, MEKANİZASYON VE TRANSPORT TEKNİĞİ, ORMAN BAKIMI VE ORMANCILIK UYGULAMALARI DERSLERİ KAPSAMINDA KAPSAMLI BİR EĞİTİM PROGRAMI SUNULDU.

Tokatta Üni̇versi̇tesi̇ Öğrenci̇leri̇ne Uygulamalı Ormancılık Eği̇ti̇mi̇
Yayınlama: 25.05.2024
A+
A-
Spread the love

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Niksar Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencileri, ormancılık alanında uygulamalı eğitimle buluştu. Öğrencilere, mekanizasyon ve transport tekniği, orman bakımı ve ormancılık uygulamaları dersleri kapsamında kapsamlı bir eğitim programı sunuldu.

Eğitim programı, Niksar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlendi. Programda, Müdür Yardımcısı Yasin Acar, Niksar Merkez Orman İşletme Şefi Erdinç Aydemir ve Çamiçi Orman Depo Memuru Sefa Yıldız, öğrencilere orman deposu, kesim, boylama ve mesaha konularında teorik bilgiler verdi. Bu bilgilerin ardından öğrenciler, sahada yapılan uygulamalı eğitimlerle öğrendiklerini pekiştirme fırsatı buldu. Öğrenciler, orman deposunda yapılan çalışmaların yanı sıra kesim, boylama ve mesaha tekniklerini de sahada bizzat uygulayarak deneyim kazandı. Bu tür uygulamalı eğitimlerin, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini artırmada önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Program sonunda öğrenciler, aldıkları eğitimin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Niksar Orman İşletme Müdürlüğü’ne ve eğitmenlere teşekkürlerini iletti. Bu tür etkinliklerin, ormancılık eğitiminin kalitesini artırdığı ve öğrencilerin meslek hayatlarına daha donanımlı bir şekilde başlamalarına katkı sağladığı ifade edildi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.