Prof. Dr. Aydın: “Beyi̇n, Sonsuz Kapasi̇teye Sahi̇p Bi̇r Bi̇lgi̇sayar Ni̇teli̇ği̇ Taşıyor”

DÜNYACA ÜNLÜ BEYİN CERRAHI PROF. DR. İSMAİL HAKKI AYDIN, NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN “BEYNE KUANTİK SEYEHAT” SÖYLEŞİ PROGRAMINDA ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ.

Prof. Dr. Aydın: “Beyi̇n, Sonsuz Kapasi̇teye Sahi̇p Bi̇r Bi̇lgi̇sayar Ni̇teli̇ği̇ Taşıyor”
Yayınlama: 11.12.2023
A+
A-

Dünyaca ünlü Beyin Cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından ’Beyne Kuantik Seyehat’ söyleşi programında öğrencilerle bir araya geldi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Fakülte Dekanları ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın mesleki tecrübelerini paylaşırken bilimin geçmişten günümüze kadar olan sürecine de değindi. Gerçekleştirilen konferansta, beynin yapısını anlatan Prof. Dr. Aydın; beynin bilgi depolamaktan ziyade, evrenin refahına katkı sunmak için bilgi üretmek ve sorunlara çözüm bulmakla mükellef olduğunu, sonsuz kapasiteye sahip bir bilgisayar niteliği taşıyan beynin sırlarını çözdükçe nasıl çalıştığının daha iyi anlaşılacağını söyledi.

Akademik olarak ilerlemek isteyen öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunan Prof. Dr. Aydın, öğrencilerden gelen sorulara da yanıt verdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.