Meslek Li̇sesi̇ Öğrenci̇leri̇ Projeleri̇ni̇ Sergi̇ledi̇

Spread the love

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MERSİN-TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE (MTOSB) BULUNAN ÖZEL ŞİŞECAM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN GELİŞTİRDİKLERİ 49 PROJENİN SERGİLENDİĞİ ALANI GEZDİ.

Meslek Li̇sesi̇ Öğrenci̇leri̇ Projeleri̇ni̇ Sergi̇ledi̇
Yayınlama: 30.05.2024
A+
A-
Spread the love

Mersin’de meslek lisesi öğrencilerinin yıl boyunca geliştirdiği projelerin yer aldığı sergi açıldı.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (MTOSB) Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde yıl boyunca geliştirdikleri 49 projeyi, bu yıl 7’ncisi düzenlenen etkinlikte sergiledi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, projelerin yanı sıra her bölümün hazırladığı çok sayıda ürünün yer aldığı sergiyi gezerek, öğrencilerin tasarladığı projeler hakkında bilgi aldı, öğrencilerle sohbet ederek başarılar diledi.

Sergiyi gezen Pehlivan, öğrencilerin, öğretmenlerinin rehberliğinde değişik branşlarda özellikle de bilim ve teknoloji alanında başarılı projeler ortaya çıkardıklarını söyledi. İşin en önemli boyutunun özellikle de çalışmaların somut ürünlere dönüşmesi olduğunu ifade eden Pehlivan, şöyle konuştu: “Öğrencilerimiz bu eserlerle hem kendilerini geliştirmiş olacaklar, hem ülkemizin kalkınması, gelişmesi sürecine öğrencilik yıllarından itibaren katkı sunmuş olacaklardır. Mesleki eğitim okullarında meslek öğrenerek yetişen gençlerimiz, çocuklarımız ileride sanayide, çeşitli üretim sahalarında, değişik kademelerde istihdam edilecektir. Akademik kariyerlerine devam etmek istediklerinde de önleri açık olacak. Özellikle teknik konularda daha başarılı olacaklardır. Hem işin pratiğinde hem akademik sahada bir bütünlük içerisinde olmaları gelişim süreçlerine katkı sağladığı gibi ülkemizin gelişim sürecine de büyük katkılar sağlayacak.”

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.