Mersi̇nde Ci̇rcular Ulusal Çevre Ve Sanat Etki̇nli̇kleri̇ Düzenlendi̇

Spread the love

MERSİN’DE, ‘CİRCULAR ULUSAL ÇEVRE VE SANAT ETKİNLİKLERİ’NİN 5’İNCİSİ ‘TOPRAK’ TEMASIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Mersi̇nde Ci̇rcular Ulusal Çevre Ve Sanat Etki̇nli̇kleri̇ Düzenlendi̇
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-
Spread the love

Mersin’de, ’Circular Ulusal Çevre ve Sanat Etkinlikleri’nin 5’incisi, ’toprak’ temasıyla gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası, D5 Sanat Ortamı ve Mersin’e Değer Katanlar Kurulu’nun (MEDEKA) Plastik Sanat Kurulu işbirliğinde düzenlenen serginin küratörlüğünü Yasemin Ülgen üstlendi.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmanın içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Geçen yılki temalarının ’su’ olduğunu hatırlatan Özgülder, bu yılki temalarının ise ’toprak’ olduğunu vurguladı. Sanatseverlere sergiyi gezmelerini öneren Özgülder, “Çünkü toprağın içinde hayatın o yorgunluğunu, sosyo-ekonomik ve sosyo-politik yaşamın, yapıların, aynı zamanda tüketimin, iklim değişikliklerinin, ekolojik düzenin bozulmasına yönelik insanların aslında bir yerde hoyrat kullanmasına da çok güzel vurgular var. Bunların, hem video çalışmalarıyla hem de diğer sunumlarla yüzümüze vurulduğu bir çalışma” dedi.

“Sergiyle Türkiye genelindeki çevre problemlerine hep birlikte bakıyoruz”

Serginin küratörü Yasemin Ülgen de sanat aracılığıyla çevre problemlerine, iklim krizine dikkat çeken bir etkinlik gerçekleştirildiğini ifade etti. Bu etkinlikler serisinin en önemli ayağının, sanatçıların üretimlerinin bir araya geldiği grup sergileri olduğuna işaret eden Ülgen, “Onun yanında bugün de gerçekleştirdiğimiz konuşmalar, akademisyenler ve alanında uzman kişilerin paylaştıkları konular oluyor. Özellikle kültür sanat alanında merkezileşmiş olan şehir İstanbul. Mersin’de de bu gibi etkinliklerin yapılması oldukça kıymetli” diye konuştu.

Sergide pek çok farklı şehirden katılımcının yer aldığını belirten Ülgen, şöyle devam etti: “Hem onların Mersin’i görmesi, hem Mersin’de üretimlerini paylaşmaları, hem de bu bir araya gelişlerle yeni projelerin ortaya çıkacak olması çok kıymetli. Bu sergi sadece Mersin’e de odaklanmıyor. İstanbul’un ekoloji problemlerinden, Trabzon’daki kültürlere bakan ya da Anadolu’daki farklı çevre sorunlarına odaklanan çeşitli konular var. Bu sergiyle aslında Türkiye genelindeki çevre problemlerine ‘toprak’ teması üzerinden hep birlikte bakıyoruz.”

Resim öğretmeni Seda Satılmış ise etkinliği başarılı bulduğunu ifade ederek, “Çevre faktörünü insanlar için daha duyarlı olmaya özendiren bir projede Mersin’in bulunması bence gayet başarılı. İşler çok iyi, aynı zamanda manifestoları bence çok değerli. Duyarlı olmaya teşvik edilen bir proje olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.