Mega Trafi̇k Ve Doğa Okullarında 2023-2024 Eği̇ti̇m Dönemi̇ Sona Erdi̇

Spread the love

KONYA’NIN MERKEZ MERAM İLÇE BELEDİYESİ’NİN MEGA PROJESİ MERAM GELİŞİM AKADEMİSİ (MEGA) ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN “DOĞA OKULU” VE “TRAFİK EĞİTİMLERİ’NİN” 2023-2024 EĞİTİM DÖNEMİ SONA ERDİ. EĞİTİMLERE KATILAN ON BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ, ALDIKLARI TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLERLE KENDİLERİ İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN TRAFİK KURALLARI VE DOĞANIN TÜM GÜZELLİKLERİNİ UZMANLARDAN ÖĞRENDİ.

Mega Trafi̇k Ve Doğa Okullarında 2023-2024 Eği̇ti̇m Dönemi̇ Sona Erdi̇
Yayınlama: 23.05.2024
A+
A-
Spread the love

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi’nin mega projesi Meram Gelişim Akademisi (MEGA) çerçevesinde gerçekleştirilen “Doğa Okulu” ve “Trafik Eğitimleri’nin” 2023-2024 eğitim dönemi sona erdi. Eğitimlere katılan on binden fazla öğrenci, aldıkları teorik ve pratik eğitimlerle kendileri için hayati önem taşıyan trafik kuralları ve doğanın tüm güzelliklerini uzmanlardan öğrendi.

MEGA çerçevesinde ilkokul 3. sınıfları kapsayan “KOP Doğa Okulu” ile 4. sınıflar için gerçekleştirilen “Trafik Eğitimi” 2023-2024 dönemi tamamlandı. 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde Meram’da bulunan 68 okulda okuyan 4 bin 798 4. sınıf öğrencisinin yararlandığı trafik eğitimleri yıl boyunca Berlika Parkı’nda gerçekleştirildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen eğitimler çerçevesinde hem teorik hem de pratik bilgiler sunuldu. Konferans salonunda teorik trafik eğitimi alan öğrenciler eğitimlerini açık alanda akülü araçlarla tamamladı. Eğitime katılan tüm öğrenciler çeşitli hediyelerle sevindirilirken 2023-2024 döneminde KOP Doğa Okulu eğitimlerine de ilçe genelinde bulunan 69 okulun 3. sınıf öğrencileri katıldı. MEGA çerçevesinde gerçekleştirilen KOP Doğa Okulu’ndan bu eğitim dönemi içinde 7 bin 145 öğrenci yararlandı. Doğa Okulu’nda da öğrenciler uygulamalı eğitimler ve doğa yürüyüşleriyle yaşadıkları çevre ile tanışmanın mutluluğunu yaşadı.

“MEGA, hayatın içinden eğitimlerle çocuklarımızın daima yanında olacak”

Meram Gelişim Akademisi MEGA’nın sunduğu çok geniş yelpazedeki teorik ve pratik eğitimlerle Meram’ın yeni nesline yeni ufuklar açtığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, her yaş grubu için ayrı ayrı eğitim verilen projenin içeriği ve niteliği başta olmak üzere diğer tüm yönleriyle Türkiye’ye örnek bir eğitim projesi haline geldiğine vurgu yaptı. Başkan Kavuş, Berlika Trafik Eğitim Parkı’nda gerçekleştirilen “Trafik Eğitimleri” ve Meram Millet Bahçesi’nde sunulan “KOP Doğa Okulu’nda” eğitim döneminin sona ermesinden dolayı yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Çocuklarımız için hayati önem taşıyan trafik eğitimlerimizin ve onlara doğayı tanıtan, sevdiren ‘Doğa Okulu’muzda bir eğitim yılının daha sonuna geldik. Çocuklarımız, hem eğlendiler hem de öğrendiler. Hayatları boyunca unutmayacakları bilgiler edindiler. Bu eğitimlerin hem çocuklarımız hem de aileleri için öneminin farkındayız. Bu sebeple proje önümüzdeki yıllarda da gelişerek, büyüyerek devam edecek. Tüm çocuklarımızın iyi bir tatil geçirmelerini temenni ediyor, hayatları boyunca başarılar diliyorum.”

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.