Li̇seli̇ Öğrenci̇ler, Kari̇yer Gününde Sektör Temsi̇lci̇leri̇yle Buluştu

Spread the love

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ LİSE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK KARİYER GÜNÜ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. ETKİNLİKTE KATILIMCILAR MESLEK SEÇMENİN ÖNEMİ, İŞ DÜNYASININ ADAYLARDAN BEKLEDİĞİ YETKİNLİKLER, İŞ HAYATINDA DİJİTALLEŞME, GİRİŞİMCİLİK GİBİ KONULARDA ÖĞRENCİLERE DESTEK OLDU.

Li̇seli̇ Öğrenci̇ler, Kari̇yer Gününde Sektör Temsi̇lci̇leri̇yle Buluştu
Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-
Spread the love

Mersin Büyükşehir Belediyesince lise öğrencilerine yönelik Kariyer Günü Etkinliği düzenlendi. Etkinlikte katılımcılar meslek seçmenin önemi, iş dünyasının adaylardan beklediği yetkinlikler, iş hayatında dijitalleşme, girişimcilik gibi konularda öğrencilere destek oldu.

Kariyer Merkezi’nin rehberlik ve danışmanlık hizmetleri kapsamında üniversite öğrencilerine gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra, meslek seçme aşamasında olan lise öğrencilerine yönelik çalışmaları da devam ediyor. Kariyer Merkezi ev sahipliğinde, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) koordinasyonunda ’Kariyerinde Bir Adım Öne Çık’ sloganıyla düzenlenen etkinliğe Hacı Sabancı Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Etkinlikte; Kariyer Merkezi Müdürü ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) Başkanı Serkan Özada, Turkcell İnsan Kaynaklar İş Ortağı Elektro Grup İnsan Kaynakları Müdürü İnci Korkusuz, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve BioMAR Mühendislik Kurucusu Prof. Dr. Duygu Bilgen ile Gezairi Akademi Genel Müdürü Başak Yıldırımel, kariyer yolculuklarında öğrencilere rehberlik etmek adına deneyimlerini paylaştı.

Katılımcılar meslek seçmenin önemi, iş dünyasının adaylardan beklediği yetkinlikler, iş hayatında dijitalleşme, girişimcilik gibi konularda öğrencilere destek oldular. Öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde ilerleyen etkinlik, interaktif şekilde gerçekleşti.

“Doğru meslek seçimi, doğru hayat biçimlerini seçmelerini sağlayacak”

Kariyer Merkezi Müdürü ve GİDERİK Başkanı Özada, öncelikle hedef kitlelerini, iş arayanlar, gençler, öğrenciler, üniversiteliler ve işverenlerin oluşturduğunu belirtti. Bu gruplar içerisinde öğrencilerin önemli olduğunu vurgulayan Özada, “Çünkü öğrencilerimize kariyer rehberliği ve danışmanlığı hizmetini ne kadar erken kurgularsak, geleceğe dönük kariyer yolculuklarında da o kadar başarılı oluyorlar. Gençlerin kendilerini ve meslekleri tanımaları, iş arama kanallarını öğrenmeleri, firmalarla bağlantı ve networking sağlamaları, sektördeki değişimleri öğrenmeleri çok önemli. Üniversite öğrencilerimize olduğu kadar, lise öğrencilerimize de hitap etmeye çalışıyoruz. Çünkü doğru meslek seçmeleri, doğru hayat biçimlerini seçmelerini sağlayacak” dedi. Özada, sektörleri tanıtacak öğrenci ve sektör temsilcilerini buluşturan etkinliklere devam edeceklerini kaydetti.

“Öğrencilere yol göstermek son derece önemli”

MEÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve BioMAR Mühendislik Kurucusu Prof. Dr. Bilgen de öğrencilere yol göstermenin son derece önemli olduğunu ifade etti. Anlattığı konulardan bahseden Bilgen, “Umarım yararlı olmuşuzdur. Ayrıca, ‘Günümüz meslekleri nelerdir? Bunların içerisinde yapay zekanın yeri nedir? Yapay zeka ile inovatif fikirler nasıl bulunur?’ gibi konularda da bilgi sahibi olmalarını sağladık” diye konuştu.

Katılımın da güzel olduğuna işaret eden Bilgen, “Toplantı sonrası gelip bizimle konuşmak isteyenler oldu. Dolayısıyla bu aslında gerçekten bir yerlere ulaşabildiğimizi gösteriyor. Daha sonrası için de bize ulaşmaları için bilgilerimizi verdik. Belki şirketlerimizde staj yapabilme imkanına sahip olacaklar, belki yönlerini bulmaya yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.

“Gençlere yol gösteriyor olmak, dokunabilmek çok önemli”

Turkcell İnsan Kaynaklar İş Ortağı Elektro Grup İnsan Kaynakları Müdürü Korkusuz ise “Gençlerle birlikte olmak şahane. Çünkü onlara yol gösteriyor olmak, dokunabilmek ya da bir bilgi aktarabilmek bile çok önemli. Geçmişte bizim eksikliğini hissettiğimiz her şeyi onlara vermek istiyoruz. Umuyorum yüreklerine dokunabilmişizdir” dedi.

“Bir cümle de olsa akıllarında kaldıysa bizim için başarıdır”

Gezairi Akademi Genel Müdürü Yıldırımel ise gençlerin içinde çok hevesli ve telaşlı olanların bulunduğuna işaret ederek, “Burada kısa zamanda çok şey vermeye çalıştık. Umarım bir cümle de olsa, bugün akıllarında kaldıysa bizim için başarıdır” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler için hem bilgilendirici, hem de yol gösterici etkinlik oldu

Etkinliğe katılan öğrencilerden Sena Nur Çarşılı, etkinlikte özellikle lojistik ve akademik kariyer alanında önemli bilgiler edindiklerini kaydetti.

Öğrencilerden Elif Oral da etkinlik sayesinde bilişim, lojistik ve akademik kariyer alanlarında yeni bilgiler öğrendiklerini belirterek, “Seçmek istediğim bölüme yakın olmasa da en azından ileride seçersem diye bilgiler edindim. Lojistik alanını da tanımış oldum” dedi. Kariyer hedefi olarak tıp fakültesini istediğini ve akademisyenliği hayal ettiğini söyleyen Oral, etkinlikte sunulan akademik kariyer hakkındaki bilgilerin de bu anlamda kendisine yardımcı olduğunu dile getirdi.

Özellikle yeni teknoloji uygulamaları hakkındaki sunumların ilgisini çektiğini ifade eden öğrencilerden Ece Bilgin ise daha çok ChatGPT ya da internet alanında kendilerini nasıl geliştirebileceklerini öğrendiklerini söyledi. İleride mühendis olmak istediğini vurgulayan Bilgin, mühendislikte dil ve internet alanındaki çalışmaların önemine dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.