Lgsde Rehber Öğretmenler Ve Psi̇koloji̇k Danışmanlar Öğrenci̇leri̇n Yanında Oluyor

LGS’DE REHBER ÖĞRETMENLER VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR ÖĞRENCİLERİN YANINDA OLUYOR

Lgsde Rehber Öğretmenler Ve Psi̇koloji̇k Danışmanlar Öğrenci̇leri̇n Yanında Oluyor
Yayınlama: 07.07.2023
A+
A-

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçelere kurulan Tercih Danışmanlığı merkezlerinde psikolojik danışman ve rehber öğretmenler öğrencilerin yanında oluyor.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılmaya başlandı. Bu süreçte, Afyonkarahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Emirdağ, İhsaniye, İscehisar, Merkez, Sinanpaşa, Sultandağı ve Şuhut ilçelerinde bulunan ortaokullarda toplamda 248 LGS “Tercih Danışmanlığı Birimleri” oluşturuldu.

Afyonkarahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde görev yapan psikolojik danışmanların görevlendirilmesiyle rehber öğretmen psikolojik danışmanı olmayan okullardaki toplamda 78 okulda tercih danışmanlığı birimi oluşturularak ve ayrıca Afyonkarahisar Rehberlik ve Araştırma Merkezinin bahçesine “Tercih Danışmanlığı Birimi” kurularak tercih süreci boyunca öğrencilerin ve velilere yönelik tercih danışmanlığı hizmeti sağlıyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.