Gi̇resunda 27. Fevzi̇ Bayazıtoğlu Ti̇yatro Günleri̇ 1 Mayısta Perdeleri̇ni̇ Açıyor

27. FEVZİ BAYAZITOĞLU TİYATRO GÜNLERİ 1 MAYIS’TA PERDELERİNİ AÇIYOR, GİRESUN BELEDİYE BAŞKANI FUAT KÖSE

Gi̇resunda 27. Fevzi̇ Bayazıtoğlu Ti̇yatro Günleri̇ 1 Mayısta Perdeleri̇ni̇ Açıyor
Yayınlama: 29.04.2024
A+
A-

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından bu yıl 27.’si düzenlenecek Geleneksel Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri Tanıtım Toplantısı, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Vahit Sütlaş Sahnesi’nde 1-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte Amasya, Eskişehir, Ordu, Rize, Sivas ve Trabzon ile Kosova’dan 9 ayrı tiyatro topluluğu sanatseverlerle buluşacak.

Tanıtım toplantısında açılış konuşması yapan Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, tiyatronun toplum yaşamına dair önemine vurgu yaparak “Tiyatro toplumlara güzellik, saygı, sevgi, hoşgörü, uygarlık gibi çok önemli değerler katan, bizi bize göstererek, yaşamımıza ayna tutmak suretiyle kendimizi sorgulamamızı sağlayan; dünyanın en köklü ve en etkili sanatıdır. 27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri ile bu büyülü sanatın tüm güzelliklerini Giresunumuzda hep birlikte yaşayacağız. Toplumların gelişmesinde ve ilerlemesinde çok önemli bir yeri olan, uygarlık tarihinin en köklü sanatı tiyatronun; farklı türlerindeki örneklerini salonumuzda izleyeceğiz. Bizler, sanatın insan yaşamındaki değerini ve önemini biliyoruz. Atamızın dediği gibi, “Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur”. Bizler Giresun Belediyesi olarak bu duyarlılık ve farkındalıkla, tüm Giresunlu hemşehrilerimizi, tüm komşularımızı bu sanat şölenine bekliyoruz. Katılan tüm tiyatro topluluklarına, emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve basımıza teşekkür ediyorum. Perdemiz hiç kapanmasın, daha aydınlık yarınlar için; yaşasın sanat, yaşasın tiyatro diyoruz” şeklinde konuştu.

Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Dr. Erdal Yıldırım, gerçekleşecek etkinliğin tam bir tiyatro festivali olacağını belirterek “27. Fevzi Bayazıtoğlu Tiyatro Günleri’nde her türden oyunu ağırlayıp, tiyatronun her türünün örneklerini burada görebileceğiz. Özellikle Kosova’dan gelen oyun bizim için çok renkli olacak. Hem metin itibariyle hem reji ve dil itibariyle tiyatronun evrensel bir sanat olduğunu bizlere gösterecek. Bu oyunu üst yazı tekniği ile seyircimize sunacağız. Açılışı Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak ‘Kafkas Tebeşir Dairesi’ adlı oyunumuzla biz yapacağız ardından birbirinden farklı türdeki 10 ayrı oyun tiyatro severlerle buluşacak” açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.