Eklem Ağlarına Kök Hücreyle Tedavi̇

Spread the love

ÖZEL AMASYA KOLMED HASTANESİNDE GÖREVLİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ UZMANI ERTUĞRUL GÜNGÖR, KÖK HÜCRE TEDAVİSİNE İLİŞKİN BİLGİLER PAYLAŞTI. KÖK HÜCRELERİN YETİŞKİNLERDE YAĞ DOKUSU VE KEMİK İLİĞİNDE BULUNAN ÖNCÜ HÜCRELER OLDUĞUNU ANLATAN ERTUĞRUL GÜNGÖR, “BU HÜCRELER ÇOĞALABİLME VE FARKLILAŞABİLME ÖZELLİĞİNE SAHİPTİR. EKLEMLERE UYGULADIĞIMIZDA EKLEMDEKİ KIKIRDAK HÜCRELERİNE DÖNÜŞEREK KIKIRDAK ONARIMINI SAĞLAMAKTADIR” DİYE KONUŞTU.

Eklem Ağlarına Kök Hücreyle Tedavi̇
Yayınlama: 25.05.2024
A+
A-
Spread the love

İnsanlarda diz, omuz veya kalçada ciddi eklem ağrısına yol açan kıkırdak hasarları farklılaşabilen özellikteki kök hücrelerin kullanılmasıyla tedavi edilebiliyor.

Özel Amasya Kolmed Hastanesinde görevli Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Ertuğrul Güngör, kök hücre tedavisine ilişkin bilgiler paylaştı. Kök hücrelerin yetişkinlerde yağ dokusu ve kemik iliğinde bulunan öncü hücreler olduğunu anlatan Ertuğrul Güngör, “Bu hücreler çoğalabilme ve farklılaşabilme özelliğine sahiptir. Eklemlere uyguladığımızda eklemdeki kıkırdak hücrelerine dönüşerek kıkırdak onarımını sağlamaktadır” diye konuştu.

İşlemi genellikle orta düzeyde eklem hasarı olan hastalarda kullandıklarına değinen Güngör, “Biz bu işlemi omuz, ayak, bileği, kalça, diz, el bileği gibi büyük eklemlere uygulamaktayız. Bu tedavi yöntemi hastanemizde başarıyla yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.