Çanakkalede Göçmen Kaçakçılığı Operasyonları

ÇANAKKALE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞIYLA MÜCADELE VE HUDUT KAPILARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NCE İL GENELİNDE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI SUÇUNUN ENGELLENMESİ VE ORGANİZATÖRLERİN YAKALANMASI AMACIYLA YAPILAN ÇALIŞMALARDA BİR EMEKLİ POLİS MEMURU, BİR İSTANBUL İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KADROSUNDA GÖREVLİ POLİS MEMURU ŞÜPHELİ YAKALANDI.

Çanakkalede Göçmen Kaçakçılığı Operasyonları
Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce il genelinde ’göçmen kaçakçılığı’ suçunun engellenmesi ve organizatörlerin yakalanması amacıyla yapılan çalışmalarda bir emekli polis memuru, bir İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru şüpheli yakalandı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce il genelinde göçmen kaçakçılığı suçunun engellenmesi ve organizatörlerin yakalanması amacıyla yapılan çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede 20.09.2023 ve 31.10.2023 tarihlerinde gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda, 17 olayda organizatörlük yapan 1 emekli polis memuru, 1 İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru, 1 FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan şahısları yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmasına imkan sağlayan şahıs olmak üzere toplam 27 şüpheli şahıs yakalandı. Şüphelilerden 18’i şahıs çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı. 6 şüpheli şahıs adli kontrol kararı ile 1 şahıs da savcılık kararı ile serbest bırakıldı. 2 şüpheli ise firar konumunda bulunuyor.

Gerçekleştirilen operasyonlarda 17 araç, 87 can yeleği, 46 şambrel, 9 el hava pompası, 5 can simidi ve 89 bin 205 TL, 94 bin 470 euro, 950 Amerikan doları paraya suçtan elde edilen gelir kapsamında el konuldu.

Suça karıştığı tespit edilerek ülkemizden yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan 245 Afganistan uyruklu şahıs ile haklarında idari işlem yapılan 64 Afganistan, 2 Azerbaycan, 1 Rusya, 1 Irak, 9 Suriye, 8 Fas, 2 Filistin, 1 Mısır, 4 Özbekistan uyruklu şahsa işlem yapıldı. Toplam 337 yabancı uyruklu şahıs işlemlerin akabinde Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.