Zonguldakta Metrekareye 100 Ki̇logram Yağış Düştü

Spread the love

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI ÖMER SELİM ALAN, METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VE AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI’NIN “KIRMIZI KOD” UYARISI SONRASI KENT MERKEZİNDE ALINAN ÖNLEMLERİ İNCELEDİ.

Zonguldakta Metrekareye 100 Ki̇logram Yağış Düştü
Yayınlama: 09.07.2023
A+
A-
Spread the love

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın “kırmızı kod” uyarısı sonrası kent merkezinde alınan önlemleri inceledi.

Gazetecilere açıklama yapan Başkan Alan, 14 iş makinesi ve 70 personelle sahada olduklarını belirtti. Şu ana kadar metrekareye 100 kilogram fazla yağış düştüğünü ifade eden Alan, “Şu ana kadar metrekareye 100 kilogram fazla yağış aldık. Zaten götürüyorsunuz artık kritik seviyeye geldi. Biz de arkadaşlarımızla beraber 14 iş makinesiyle 70’e yakın personelimizle belediye olarak teyakkuzdayız. Valimizin başkanlığında AFAD’da acil durum toplantımızı gerçekleştirmiştik. Tabi şehrimizin ilçelerinde, beldelerinde su taşkınları olumsuzluklar meydana geldi. Valimiz de İl Özel İdaresinden DSİ’sine kadar bütün kamu kurumlarıyla onları takip ediyorlar. Dün gece hiç uyumadık. Çaydamar, Üzülmez, Asma Mahallesi olsun sıkıntı yaşadığımız yerleri kontrol ediyoruz. Durum kritik seviyede. Şu anda yağış durdu gibi. İnşallah olumsuzluk olmadan biter. Sadece halin orada bir heyelan meydana gelmiş hemen yolu açtık. Onun dışında Rat’ta TOKİ bölgesinde birkaç olumsuzluk var. Arkadaşlarımız da şuna hazır bekliyorlar. İnşallah sıkıntı olmadan bu süreci tamamlarız diyorum. Bütün çalışanlarımıza, esnaflarımıza, vatandaşlarımıza, kamu kurum ve çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Beycuma’da bir sel felaketi olduğunu duyduk. Araçlarımız, devletimizin bütün imkanları orada. Geçmiş olsun diyorum. İnşallah bütün olumsuzlukların altından el birliği ile kalkarız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.