Zi̇yarete Açılan Tari̇hi̇ Kabartmalara Yoğun İlgi̇

KOMMAGENE UYGARLIĞININ BEŞ BÜYÜK KENTİNDEN BİRİSİ OLAN PERRE ANTİK KENT’TE MAYIS AYINDAN İTİBAREN SERGİLENMEYE BAŞLANAN 2100 YILLIK KABARTMA STELLER ZİYARETÇİLERİN BÜYÜK İLGİSİNİ ÇEKİYOR.

Zi̇yarete Açılan Tari̇hi̇ Kabartmalara Yoğun İlgi̇
resim yükle
Yayınlama: 30.09.2024
A+
A-

Adıyaman’da, Kommagene Uygarlığının beş büyük kentinden biri olan Perre Antik Kent’te Mayıs ayından itibaren sergilenmeye başlanan 2 bin 100 yıllık kabartma steller ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Adıyaman’ın Gerger ilçe sınırlarında yer alan bin 650 rakımlı Kımıl Dağı’nda tespit edilen kült alanından askeri helikopterlerle Adıyaman merkeze taşınan 2 stel restore edildikten sonra 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü’nde Perre Antik Kentte ziyarete açılmıştı.

resim yükle

Apollon ile Kral Antiokhos’un tokalaşma sahnesinin bulunduğu 1.3×1.76 ebatlarında 3 ton 500 kilo, her iki tarafında yazıt olan stel ise 1,16×1.76 ebatlarında 2 ton 200 kilo ağırlığındaki bu 2 stelin sergilenmeye başlamasıyla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Kabartma stellerin ziyarete açıldığı günden beri yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Müze Müdürü Mehmet Alkan, “Gerger Kımıl Dağı’ndan getirmiş olduğumuz kabartmalar, 2024 Dünya Müzeler Gününde, 18 Mayısta açılışını gerçekleştirdik. Bu açılışın sonucunda ise insanlar buraya geldiğinde özellikle bu kabartmaları çok soruyorlardı ve bu kabar8tmalar ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldı. Yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret etmiş olduğu bu kabartmalar çok ilgi gördü” diye konuştu.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.