Yozgatta Yangınlara Karşı Ormanlar Gözetleni̇yor

Spread the love

YOZGAT’TA OLASI YANGINLARA KARŞI ORMANLAR GÖZETLENİYOR

Yozgatta Yangınlara Karşı Ormanlar Gözetleni̇yor
Yayınlama: 13.06.2024
A+
A-
Spread the love

Yozgat kent genelinde 170 bin hektar ormanlık alan, yangınlara karşı Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince gözetleme kulelerinden izleniyor.

Kent genelinde herhangi bir orman yangınlarına karşı tedbirler artırılırken il genelindeki yangın gözetleme kulelerinden ormanlık alanlar, ekipler tarafından gözetleniyor. Orman İşletme Müdürlüğü personelleri gözetleme esnasında çıkabilecek yangınları, yangının yeri ve dumanın şeklini de belirterek merkeze bilgi aktarıyor. Buradaki personellerin verdiği bilgiler ışığında sahadaki görevliler, yangına ilk müdahale çalışmalarını planlıyor ve buna göre personeller yönlendiriliyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaz mevsimi ile birlikte orman yangınlarının öncelikli gündemleri arasında olduğunu belirterek, Orman İşletme Müdürlüğü personellerinin kent genelinde ormanlarda gözetleme esnasında çıkabilecek yangınlara karşı duyarlı olduğunu söyledi.

Vali Özkan, “Bütün kurumlarımız orman yangınlarına yönelik tedbirlerini imkanları doğrultusunda azami miktarda aldılar. Yangınlarda en çok karşılaştığımız konu insani kusurlar ve insandan kaynaklı olaylardır. İnsanlarımızdan isteğimiz kararlarımızda da olduğu üzere ormanlık alanlarda kontrollü piknik alanları hariç ateşli piknik yapmamaları, anız yakmaktan uzak durmalarını istiyoruz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.