Yeni̇li̇kçi̇ Kent Safranbolu Konferansı Yapıldı

SAFRANBOLU BELEDİYESİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTSEL VE KIRSAL KALKINMA PLATFORMU (SUDA) İŞ BİRLİĞİNDE SİVİL HALKIN DAHİL OLDUĞU “SAFRANBOLU İÇİN EL ELE” BAŞLIĞI ADI ALTINDA “KÜLTÜREL MİRASI ÜZERİNDE YÜKSELEN SÜRDÜRÜLEBİLİR VE YENİLİKÇİ KENT SAFRANBOLU” KONFERANSI YAPILDI.

Yeni̇li̇kçi̇ Kent Safranbolu Konferansı Yapıldı
resim yükle
Yayınlama: 21.01.2024
A+
A-

Safranbolu Belediyesi ve Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu (SUDA) iş birliğinde sivil halkın dahil olduğu “Safranbolu için el ele” başlığı adı altında “Kültürel Mirası Üzerinde Yükselen Sürdürülebilir ve Yenilikçi Kent Safranbolu” Konferansı yapıldı.

Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’da katılımlı ve sürdürülebilir kent ideali için gerçekleştirilen toplantıların ikinci aşamasını gerçekleştirdiklerini belirtti.

resim yükle

Safranbolu Belediyesi ve Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu iş birliğiyle düzenlenen programın iki aşamadan oluştuğunu ifade eden Köse, “Dün 3 odak grup toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Kültürel endüstriler ve turizm, katılımlı ve dayanıklı kentleşme, sürdürülebilir tarım konularında odak çalışmaları gerçekleştirildi. Bugün de konferans ile sonuç raporlarının okunmasıyla programımız tamamlanacak. Bu çalışmalarla katılımlı yerel yönetim çalışmalarında yeni bir aşamaya geçiyoruz. Tespit çalışmaları, paydaş analizi, kilit paydaş görüşmeleri, odak grup toplantıları, anahtar paydaş görüşmeleri ve anket çalışmasından sonra, kentimizin bugünü ve yarınında sivil katılımın kalıcı mekanizmalar haline gelmesine yönelik bu program sonrası hazırlanacak olan sonuç beyannamesi, Safranbolu’da katılımlı ve kapsayıcı yerel yönetimin kurumsallaşması amacıyla kapsamlı bir kaynak ve yol haritası olacaktır” dedi.

SUDA Başkanı Serdar Karadağ da yaklaşık 1 yıldır Safranbolu Belediyesi ile iş birliği içinde olduklarını ve bu süre zarfında sürdürülebilir bir Safranbolu için birçok projeyi hayata kazandırdıklarını, gerekli finans kaynaklarının oluşması ile sivil katılım mekanizmasına sahip projelerin de Safranbolu ile buluşacağını belirtti. Karadağ, “Şehre doğal cazibe ile gelen sulardan enerji üretmek, güneş enerjisi ile alakalı çalışmalar, tarım, toprak ve sulak alanların korunması, atık yönetimi ile ilgili birçok proje konsept haline geldi. Bazılarında uygulamaya da geçildi. Bazılarında da finansman arayışımız devam ediyor. Proje üretmek, üretilen projeleri hayata geçirmek, hayata geçen projelerin başarısı ancak, bu toplum kesimlerinin, kent paydaşlarının birlikte çalışması ile mümkün olabiliyor” diye konuştu.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.