Yeni̇ Otogar Yolu Hi̇zmete Açıldı

Spread the love

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ARAS’IN KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ HİZMETE AÇILMASI İÇİN SÖZ VERDİĞİ MUĞLA’NIN MENTEŞE İLÇESİNDEKİ YENİ OTOGARA ULAŞIMI SAĞLAYAN YOLDA BAŞLAYAN GENİŞLETME ÇALIŞMALARI SONRASI ASFALTLANARAK DÖRT ŞERİTLİ HİZMETE GİRDİ.

Yeni̇ Otogar Yolu Hi̇zmete Açıldı
Yayınlama: 14.06.2024
A+
A-
Spread the love

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Kurban Bayramı öncesi hizmete açılması için söz verdiği Muğla’nın Menteşe ilçesindeki yeni otogara ulaşımı sağlayan yolda başlayan genişletme çalışmaları sonrası asfaltlanarak dört şeritli hizmete girdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe’de yeni otogara giden Akkaya (Dirgeme) yolunda 2023 yılında başlayan yol genişletme çalışmalarında dört şeritli yol asfaltlanarak ulaşıma açıldı. Çalışma kapsamında yol, orta refüjle ayrılarak, iki gidiş iki geliş olmak üzere dört şerit oldu ve iki tarafa da kaldırım yapıldı.

Projesi uzun süre önce hazırlanan ancak şahıs arazileri olması nedeniyle davaların açıldığı ve kamulaştırma kararı çıkmadığı için çalışmaların başlayamadığı proje tamamlandı. Şehir içi trafik yoğunluğu büyük oranda azalacak olan yolda 1600 metre sıcak asfalt yapıldı. Önümüzdeki süreçte, yaya kaldırımları, yağmur suyu hatları ve çevre düzenlemesi yapılacak. Proje kapsamında yolun genişletilmesi ile birlikte Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğunda bulunan Yeni Otogar önündeki Akkaya (Dirgeme) Kavşağına kadar olan şehir içi trafiği büyük ölçüde azalacak.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.