Yalovada Yaralı Baykuş Apartman Dai̇resi̇ne Gi̇rdi̇

Spread the love

YALOVA’NIN ÇİFTLİKKÖY İLÇESİNE BİR APARTMAN DAİRESİNE GİREN KANADINDAN YARALI PEÇELİ BAYKUŞ İTFAİYE EKİPLERİ TARAFINDAN KURTARILARAK DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR YALOVA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE TESLİM EDİLDİ.

Yalovada Yaralı Baykuş Apartman Dai̇resi̇ne Gi̇rdi̇
Yayınlama: 24.06.2024
A+
A-
Spread the love

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesine bir apartman dairesine giren kanadından yaralı peçeli baykuş itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Çiftlikköy ilçesi 500 Evler Mahallesi’nde bir apartman dairesine peçeli baykuş girdi. Vatandaşlar durumu itfaiyeye bildirdi. Daireye giden ekipler yaralı baykuşu dikkatli bir şekilde evin içinden çıkardı. İlk bakımı yapıldıktan sonra su ve yiyecek verilen baykuş, tedavisi yapıldıktan sonra doğaya salınmak üzere Doğa Koruma ekiplerine teslim edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü ekiplerinin Türkiye’de anavatanı Afrika ve Amerika’ya göre daha nadiren görüldüğünü belirttikleri peçeli baykuşun, ülkemizde görülen 8-10 baykuş türünden birisi olduğu ifade ediliyor. Daha önce birkaç kez baykuş kurtardıklarını belirten Çiftlikköy itfaiyecileri de ilk kez yaralı bir peçeli baykuş vakası yaşadıklarını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.