Yalova Esenköyde Dereye Bırakılan Beton Santrali̇ Atıkları Deni̇ze Dökülüyor

Spread the love

YALOVA’NIN ÇINARCIK İLÇESİNE BAĞLI ESENKÖY BELDESİNDE DEVAM EDEN TÜNEL ÇALIŞMALARI ÇERÇEVESİNDE KURULAN BETON SANTRALİNİN ATIKLARI DERE VASITASIYLA DENİZE DÖKÜLMESİ VATANDAŞLARIN TEPKİSİNİ ÇEKTİ. DENİZ ATIKLAR NEDENİYLE BETON RENGİNE DÖNDÜ.

Yalova Esenköyde Dereye Bırakılan Beton Santrali̇ Atıkları Deni̇ze Dökülüyor
Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-
Spread the love

Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Esenköy beldesinde devam eden tünel çalışmaları çerçevesinde kurulan beton santralinin atıkları dere vasıtasıyla denize dökülmesi vatandaşların tepkisini çekti. Deniz atıklar nedeniyle beton rengine döndü.

Yalova – Armutlu kara yolu yapımı çalışmalar çerçevesinde Esenköy geçişinde tünel yapım çalışmaları devam ediyor. İddiaya göre, tünel yapımını üstlenen firmanın bölgede kurduğu beton santralinin atıkları ise dereye veriliyor. Dereye verilen atıkları ise denize dökülmesinden dolayı deniz yüzeyinin rengi beton rengine döndü.

Esenköy Belediyesi’nden konuyla ilgili defalarca ceza kesilen firmanın bu işlemlere devam ettiği öğrenildi. Öte yandan duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Tünel çalışmalarında kimyasal kullanılıyor ve bu kimyasal dereden denize akıtılıyor. Olacak iş değil. Böyle bir şey olabilir mi? Bu delilik. Bu çimentoya benziyor. Kimyasal yüzeyi kaplıyor. Bunun ismi delilik. Delilik, kafayı yemişler bunlar. Nerede yetkililer. Mavi Bayraklı denizimiz var bizim” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.