Yağlama yağının kalan ömrünün tespiti için geliştirilen cihaza patent alındı

AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN DOÇ. DR. SELÇUK SARIKOÇ VE FIRAT ÜNİVERSİTESİ’NDEN ARŞ. GÖR. DR. ERMAN ÇELİK’İN ORTAK ÇALIŞMALARININ ÜRÜNÜ OLAN ‘YAĞLAMA YAĞI KALAN ÖMÜR VE KALİTESİNİ TESPİT ETMEYE YÖNELİK GELİŞTİRİLMİŞ AKILLI TESPİT CİHAZI VE YÖNTEMİ’ TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU TARAFINDAN TESCİLLENDİ.

Yağlama yağının kalan ömrünün tespiti için geliştirilen cihaza patent alındı
resim yükle
Yayınlama: 09.05.2023
A+
A-

Amasya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Selçuk Sarıkoç ve Fırat Üniversitesi’nden Arş. Gör. Dr. Erman Çelik’in ortak çalışmalarının ürünü olan ‘Yağlama yağı kalan ömür ve kalitesini tespit etmeye yönelik geliştirilmiş akıllı tespit cihazı ve yöntemi’ Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Patent belgesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sarıkoç tarafından Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı’ya takdim edildi.

resim yükle

Rektör Elmacı, “Üniversitemizin yaptığı çalışmalardan elde edilen buluşların hem korunması hem de sanayi ile iş birliği içerisinde değerlendirilmesi gerekiyor” dedi. Akademisyenleri kutlayan Elmacı, yapılan çalışmaların her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.