Vatandaşlar Terci̇h Etmese De Kış Aylarında Tüketi̇lmesi̇ Çok Faydalı

CENNET HURMASI; TAZE, KURUTULMUŞ YA DA PİŞMİŞ HALİYLE YENİLEBİLEN BİR MEYVEDİR. KURUTULMUŞ OLARAK KURABİYE, KEK, PUDİNG, SALATA VE TAHILLAR İÇİN LEZZETLİ BİR SOS OLARAK DA KULLANILMAKTADIR.

Vatandaşlar Terci̇h Etmese De Kış Aylarında Tüketi̇lmesi̇ Çok Faydalı
resim yükle
Yayınlama: 20.12.2023
A+
A-

Eskişehir’de yıllardır aktarlık yapan Koray Özkılıç, vatandaşlar arasında pek tercih edilmese de kış aylarında tüketilmesi gereken meyvelerden biri olan kuru cennet hurmasının faydalarını anlattı.

Odunpazarı ilçesi Taşbaşı Caddesi’nde uzun yıllardır aktarlık yapan Koray Özkılıç, kurutulmuş cennet hurmasının lif açısından çok zengin olduğunu bu yüzden diyet listelerinde tercih edilen besinlerden biri olduğunu, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirerek fayda sağladığını belirtti.

resim yükle

“Kuru cennet hurması, yüksek tansiyon, diyabet, kalp hastalıkları dâhil birçok hastalık için faydalıdır”

Aktar Koray Özkılıç, “Kurutulmuş cennet hurması olgunlaşmış hurmaların güneşte kurutulmasıyla elde ediliyor. Halkımız pek tercih etmiyor olsa da tüketilmesi gereken bir meyvedir. Cennet hurması, sonbahar mevsiminin en sevilen meyvelerinden biridir. Mineraller, antioksidanlar ve lif bakımından zengin bir meyvedir ve yağ içermediği için aynı zamanda sağlıklı ve doğal bir karbonhidrat kaynağıdır. Cennet hurması; taze, kurutulmuş ya da pişmiş haliyle yenilebilen bir meyvedir. Kurutulmuş olarak kurabiye, kek, puding, salata ve tahıllar için lezzetli bir sos olarak da kullanılmaktadır. Lezzeti dışında sağlığımız için çeşitli faydaları da vardır. Lif açısından çok zengin olduğundan diyet listelerinde tercih edilen besinlerden biridir. Kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Kuru cennet hurması, yüksek tansiyon, diyabet, kalp hastalıkları dâhil birçok hastalık için faydalıdır. Cennet hurmasının birçok faydası olmakla birlikte, tüketiminde aşırıya kaçmamak da önemlidir. Özellikle diyabet hastalarının tavsiye edilen miktardan daha fazla tüketmemesi gerekir“ dedi.

Özkılıç, bu önemli meyve adının bölgeden bölgeye değişebildiğini, halk arasında ’Cennet hurması’ veya ’Trabzon hurması’ olarak isimlendirdiğini de ifade etti.

resim yükle
resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.