Uzman Uyardı: “Artan Hava Sıcaklıkları Venöz Yetmezli̇k Veya Vari̇s Hastalığı Olan Ki̇şi̇leri̇n Sorunlarını Artıyor”

Spread the love

OP. DR. MURAT KÜSDÜL: “YAZ AYLARININ GELMESİYLE BİRLİKTE VENÖZ YETMEZLİK VEYA VARİS HASTALIĞI OLAN KİŞİLER İÇİN SORUNLAR ARTAR” DEDİ.

Uzman Uyardı: “Artan Hava Sıcaklıkları  Venöz Yetmezli̇k Veya Vari̇s Hastalığı Olan Ki̇şi̇leri̇n Sorunlarını Artıyor”
Yayınlama: 27.07.2023
A+
A-
Spread the love

Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Murat Küsdül, ”Yaz aylarının gelmesiyle birlikte venöz yetmezlik veya varis hastalığı olan kişiler için sorunlar artar. Artan hava sıcaklıkları toplardamarın genişlemesine ve varislerin daha belirgin hale gelmesine neden olur” dedi.

Medicana Sağlık Grubu Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Murat Küsdül, ”Varis, toplardamarların organik bir sebep olmadan genişlemesi, uzaması ve kıvrımlı hale gelmesi olarak tanımlanır. Kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülen bir rahatsızlıktır ve yaşla birlikte artış gösterir. Varisler genellikle ağrı, kaşıntı, ayak bileğinde şişme, gece krampları, yüzeyel tromboflebitler, venöz ayak bileği cilt değişiklikleri ve kanama gibi şikayetlere neden olur. Varislerin oluşumu çeşitli faktörlere bağlıdır. Genetik yatkınlık, riskli yaşam tarzı, uzun süre ayakta durma, hamilelik, şişmanlık, hareketsizlik, yaşlılık ve bazı ilaçların kullanımı varislerin ortaya çıkmasını kolaylaştırabilir. Aile öyküsü varis görülme riskini artırırken, uzun süre ayakta kalmak veya oturmak da risk faktörleri arasındadır” diye konuştu.

“Modern tedaviler ile varisi kontrol altına alabiliriz”

Opr. Dr. Murat Küsdül, varis hastalığının belirtileri arasında bacakların görüntüsünde bozulma, uzun süre ayakta durunca bacak ağrısı ve ağırlık hissi bulunduğunu ifade ederek, “Bazı durumlarda varisler kanama veya ülserasyon gibi komplikasyonlara yol açabilir. Tedavi amaçlı müdahaleler, hastanın yaşam kalitesini iyileştirmek için gereklidir. Küçük varisler genellikle kozmetik nedenlerle tedavi edilirken, daha büyük varislerde ise cerrahi müdahaleler düşünülebilir. Varis tedavisinde modern yöntemler arasında lazer veya köpük tedavisi uygulanabilir. Ancak asıl tedavi, derin ve sorunlu damarlara yönelik müdahaleleri içerir. Günümüzde yaygın olarak tercih edilen kapalı yöntemler arasında lazer, radyo-frekans ve embolizasyon yöntemleri bulunur. Kliniğimizde Radyofrekans yöntemi ile ablasyon (damarın kapatılması) tekniği kullanılmaktadır. Bu yöntemle hastalıklar genellikle aynı gün yürüyerek taburcu edilir. RF ablasyon tedavisinde anesteziye ihtiyaç duyulmaması, kasların hızla iyileşmesi, iz bırakmaması en önemli avantajlarıdır“ şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.