“Unesco Dünya Mi̇rası Ankara Gezi̇leri̇” Başladı

Spread the love

UNESCO TARAFINDAN DÜNYA MİRAS LİSTESİ’NE ALINAN GORDİON ANTİK KENTİ VE ARSLANHANE CAMİSİ’NİN YAKINDAN TANINMASINI İÇİN DÜZENLENEN “UNESCO DÜNYA MİRAS GEZİLERİ” BAŞLADI.

“Unesco Dünya Mi̇rası Ankara Gezi̇leri̇” Başladı
Yayınlama: 16.06.2024
A+
A-
Spread the love

UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’nin yakından tanınması için düzenlenen “UNESCO Dünya Mirası Gezileri” başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi kent tarihini canlandırmak ve turizmi canlandırmak için başlattığı kent gezilerini çeşitlendirerek sürdürüyor. Başkentlilerin Ulus tarihine ışık tutan Ankara Kalesi, Roma Tiyatrosu ve Arkeopark’ı daha yakından tanıması için “Ankara Miras Şantiye Gezileri” düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi için ‘UNESCO Dünya Mirası Gezileri’ni başlattı.

Uzman rehberler eşliğinde ücretsiz olarak düzenleniyor

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’nin yakından tanınması için düzenlediği gezinin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Uzman rehberler eşliğinde ücretsiz olarak düzenlenen geziye katılan Başkentliler tarihi yapılar hakkında merak ettiklerini de sorma fırsatı buldu.

Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar ayrıntılı bilgi için “(0312) 507 37 80” numaralı telefonu arayabilecek.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.