U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampi̇yonası, Ankarada Başladı

Spread the love

U17 KIZLAR AVRUPA HENTBOL ŞAMPİYONASI İKİNCİ KLASMANI, 5-13 AĞUSTOS 2023 TARİHLERİ ARASINDA TÜRKİYE HENTBOL FEDERASYONU EV SAHİPLİĞİNDE ANKARA PROF. DR. YAŞAR SEVİM HENTBOL SALONU’NDA DÜZENLENİYOR. BUGÜN OYNANAN GRUP İLK MAÇINDA U17 KIZ MİLLİ HENTBOL TAKIMI, BÜYÜK BRİTANYA’YI 33-26’LIK SKORLA YENDİ. KARŞILAŞMANIN İLK YARISI DA 18-12 MİLLİ TAKIM’IN ÜSTÜNLÜĞÜ İLE TAMAMLANDI.

U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampi̇yonası, Ankarada Başladı
Yayınlama: 05.08.2023
A+
A-
Spread the love

U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası İkinci Klasmanı, 5-13 Ağustos 2023 tarihleri arasında Türkiye Hentbol Federasyonu ev sahipliğinde Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda düzenleniyor. Bugün oynanan grup ilk maçında U17 Kız Milli Hentbol Takımı, Büyük Britanya’yı 33-26’lık skorla yendi. Karşılaşmanın ilk yarısı da 18-12 Milli Takım’ın üstünlüğü ile tamamlandı.

A Grubu’nda bugün oynanan diğer maçta ise Avusturya, Letonya’yı 55-30’luk skorla yendi. B Grubu’nda bugün oynanan karşılaşmalarda ise Finlandiya, Bulgaristan’ı 34-28 ve Slovakya da Kosova’yı 35-15 mağlup etti.

U17 Kızlar Avrupa Hentbol Şampiyonası’nın açılış gününde Musa Göçmen Senfoni Orkestrası, Ankara Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu’nda bir konser verdi.

Milli Takımı, gruptaki ikinci maçını 7 Ağustos’ta İtalya ile oynayacak.

İki grupta oynanan şampiyonada U17 Kız Milli Hentbol Milli Takımı, A Grubu’nda Avusturya, Büyük Britanya, İtalya ve Letonya ile birlikte yer alıyor. B Grubu’nda ise Bulgaristan, Finlandiya, Kosova, Polonya ve Slovakya mücadele ediyor.

U17 Kızlar Avrupa Şampiyonası ikinci klasman maçları, diğer bir merkez Azerbaycan’da da aynı tarih aralığında 10 takımın katılımıyla oynanıyor. Her iki merkezde şampiyon olan iki ülkenin takımı, iki yıl sonra düzenlenecek U19 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na birinci klasmandan katılma hakkı elde edecek ve kazanan ülkelerin U17 takımı da aynı şekilde 2 sene sonra düzenlenecek olan şampiyonaya birinci klasmandan katılmaya hak kazanacak.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.