‘Türki̇ye Güzelli̇kleri̇ Samsunda

Spread the love

TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ KÜLTÜR ORGANİZASYONLARINDAN OLAN KÜLTÜR YOLU FESTİVALLERİ İLE 16 FARKLI ŞEHRİ ZİYARET EDECEK TÜRKİYE FOTO MUHABİRLERİ DERNEĞİ, (TFMD)’ TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ SERGİSİ’Nİ SAMSUN’DA ZİYARETÇİLERİN BEĞENİSİNE SUNDU.

‘Türki̇ye Güzelli̇kleri̇ Samsunda
Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-
Spread the love

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği(TFMD), “Samsun Kültür Yolu Festivali” kapsamında “Türkiye Güzellikleri Sergisi”ni ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Türkiye Güzellikleri Sergisi, Samsun Tütün İskelesi’nde açıldı. Seçkisini TFMD’nin yaptığı ve 31 usta fotoğrafçının çektiği 39 farklı fotoğrafın yer aldığı sergi, daha önce Almanya’dan ABD’ye, Rusya’dan Güney Afrika’ya, Hindistan’dan Zambiya’ya, Katar’dan Arjantin’e yirminin üzerinde ülkede beğeniye sunuldu.

Türkiye’nin güzellikleri

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin 39 yıldır aralıksız düzenlediği “Yılın Basın Fotoğrafları” yarışmasında 2018 yılından bu yana ülke tanıtımına katkı sunmak adına ayrı bir yarışma olarak eklenen “Türkiye Güzellikleri” kategorisine her yıl 5 binden fazla eser katılıyor. Yarışmada ödül alan fotoğraflardan oluşan dev arşivden seçilen kareler, farklı seçkilerle dünyanın farklı kentlerine taşındıktan sonra bu yıl sanatı, kültürü, tarihi, tek bir noktada birleştirmeyi başaran, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’ne taşındı.

“Kültür yollarını süslemeye devam ediyor”

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri’nin Türkiye’nin sahip olduğu görsel mirasın farklı bölgelere taşınmasına sağladığı katkıya değinerek, “Türkiye Güzellikleri Sergisi bugüne kadar 20 farklı ülkede, sahip olduğumuz görsel güzellikleri tanıtmak adına beğeniye sunuldu. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde bu kez ülkemizin 7 farklı bölgesinde birçok şehirde vatandaşlarımızla buluşacak. Adana, Şanlıurfa ve Bursa’nın ardından bu güzellikleri yansıtan fotoğrafları bu kez de Samsunlular ile bir araya getiriyoruz” dedi.

Sergide fotoğrafı olan isimler ise şu şekilde:

Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsa Terli, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam, Tolga Adanalı.

Türkiye Güzellikleri Sergisi 8-16 Haziran tarihleri arasında Tütün İskelesi’nde açık kalacak.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.