Türk Evi̇ni̇n 3D Lazer Tarama Çalışması Yapıldı

Spread the love

NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ (NEVÜ) KÜLTÜREL MİRAS DİJİTAL BELGELEME EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (KÜMİB), ANTALYA SİLLYON ANTİK KENTİ’NDE YER ALAN CUMHURİYET DÖNEMİ GELENEKSEL TÜRK EVİ’NİN 3D LAZER TARAMA ÇALIŞMALARINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Türk Evi̇ni̇n 3D Lazer Tarama Çalışması Yapıldı
Yayınlama: 15.05.2024
A+
A-
Spread the love

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kültürel Miras Dijital Belgeleme Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜMİB), Antalya Sillyon Antik Kenti’nde yer alan Cumhuriyet Dönemi Geleneksel Türk Evi’nin 3D lazer tarama çalışmalarını gerçekleştirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Geleceğe Miras Projesi’ kapsamında Antalya Sillyon, Perge, Aspendos ve Side antik kentlerinin arkeolojik kazı, restorasyon, konservasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Bakanlığın ülke turizmine kazandıracağı alanlardan birisi olan Sillyon Antik Kenti’nde yer alan Cumhuriyet Dönemi Geleneksel Türk Evi’nin 3D lazer tarama çalışmaları, NEVÜ KÜMİB Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Uzunel ve Öğr. Gör. Fatih Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.