Tunceli̇de Afet Müdahale Planı Çerçevesi̇nde Travma Eği̇ti̇mleri̇ Düzenlendi̇

Spread the love

TÜRKİYE AFET MÜDAHALE PLANI ÇERÇEVESİNDE TUNCELİ AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN PSİKOSOSYAL MÜDAHALE EKİPLERİNE YÖNELİK, DÜNYA İNSANİ DAYANIŞMA DERNEĞİNİN DESTEĞİ BAŞLATILAN TRAVMA EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI.

Tunceli̇de Afet Müdahale Planı Çerçevesi̇nde Travma Eği̇ti̇mleri̇ Düzenlendi̇
Yayınlama: 28.06.2024
A+
A-
Spread the love

Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından psikososyal müdahale ekiplerine yönelik, Dünya İnsani Dayanışma Derneğinin desteği başlatılan travma eğitimleri tamamlandı.

Paydaş kamu kurum ve kuruluşlarının personelinin katıldığı etkinliğe Doç. Dr. Ayten Zara, travma kavramı ve travmanın doğası konularında bilgiler verdi.

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfettin Özdemir de ‘’Ülkemiz jeolojik yapısı gereği birçok doğal afete açık durumda. Yakın zamanda asrın felaketi olan bir deprem yaşadık. Yaşanan afetlerde çocuk olsun kadın olsun tüm halkımız yoğun bir şekilde travmaya maruz kalmaktadır. Biz güçlü bir devlet ve güçlü bir milletiz. Bunun için artık afetlerle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Psikososyal müdahale ekiplerine yönelik yapılan eğitimleri çok önemsiyoruz. Afetlerde daha etkin müdahale edebilmek amacıyla alanında uzman hocalarımızın katkısıyla 3 gün devam eden Travma konusunda ki eğitimlerimizi tamamladık. Yeni eğitim planları için çalışma içerisindeyiz. Eğitime katılan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.