Tüm Meyve Ağaçları Çi̇çek Açtı

Spread the love

SON CEMRENİN TOPRAĞA DÜŞMESİ İLE BİRLİKTE HAVA SICAKLIKLARININ DA ARTMAYA BAŞLADIĞI MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNDE MEYVE AĞAÇLARI DA RENK RENK ÇİÇEK AÇTI.

Tüm Meyve Ağaçları Çi̇çek Açtı
Yayınlama: 09.03.2024
A+
A-
Spread the love

Son cemrenin toprağa düşmesi ile birlikte hava sıcaklıklarının da artmaya başladığı Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde meyve ağaçları da renk renk çiçek açtı.

Baharın gelmesi ile vatandaşlar piknik alanlarına akın ederken çiftçiler de erken gelen bahar nedeniyle kara kara düşünmeye başladı.

Sarıgöl ve çevresindeki üzüm bağlarında gözler patlamaya başladı. Üzüm üreticileri endişelerini şöyle dile getirdi: “Bir atasözü var. ’Mart kapıdan batırır, kazma kürek yatırır.’ diye, gerçekten mart ayında etkili soğuklar var. Bu soğuklar ürünlere zarar verir. Zira donlar başlar. Tehlikeli bir durum.”

Sarıgöl İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü devamlı ziraî don uyarısı yaparken, çiçeklenen meyve ağaçlarının da mart soğuklarından etkileneceği endişesi çiftçiyi korkutuyor.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.