Trafi̇k Poli̇si̇yle Daki̇kalar Kala Sınava Yeti̇şti̇ler

Spread the love

ANTALYA’DA TYT’YE GİRECEK ADAYLAR, ERKEN SAATLERDE SINAVA GİRECEKLERİ BİNALARIN ÖNÜNE GELEREK GİRİŞLERİN BAŞLAMASINI BEKLEDİ. SINAVA GEÇ KALAN ÖĞRENCİLERİN TRAFİK POLİSLERİNDEN YARDIM İSTEMESİ ÜZERİNE, ÖĞRENCİLERİ OKULLARA YETİŞTİREN POLİSLER VELİLERDEN YOĞUN ALKIŞ ALDI. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ’NDE SINAVA GİRECEK ÖĞRENCİNİN 2 DAKİKA GEÇ KALMASI SONUCU SINAV SALONUNA ALINMAMASI İSE VELİLERDEN TEPKİ TOPLADI.

Trafi̇k Poli̇si̇yle Daki̇kalar Kala Sınava Yeti̇şti̇ler
Yayınlama: 08.06.2024
A+
A-
Spread the love

Antalya’da TYT’ye girecek adaylar, erken saatlerde sınava girecekleri binaların önüne gelerek girişlerin başlamasını bekledi. Sınava geç kalan öğrencilerin trafik polislerinden yardım istemesi üzerine, öğrencileri okullara yetiştiren polisler velilerden yoğun alkış aldı. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde sınava girecek öğrencinin 2 dakika geç kalması sonucu sınav salonuna alınmaması ise velilerden tepki topladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başladı. Bu yıl Türkiye’nin 81 ilinde, KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da ve Hırvasitan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen sınava 3 milyon 120 bin 878 aday başvurdu. Adaylara Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, temel matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru sorulurken, 165 dakika süre veriliyor. 9 bin 855 binada ve 176 bin 851 salonun kullanıldığı TYT’de 438 bin 684 kişi görev yapıyor.

Trafik polisleri dikkat çekti

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde de çocukları sınava girecek olan veliler sabahın erken saatlerinde çocuklarıyla birlikte okul kapısına kadar geldi. Okuldaki görevlilerce uyarı, bilgilendirme ve üst aramasının ardından öğrenciler sınıflara alındı. Evlatlarına başarılar dileyip kucaklaşan veliler için de dışarıda heyecanlı bekleyiş başladı. Sınav salonuna doğru ilerleyen çocuğunun telefonla görüntüsünü alan veliler ilgi çekerken, sınav öncesi üniversite bölgesinde geç kalmak üzere olan öğrencileri sınav salonlarına yetiştiren trafik polislerini salona girmeyi bekleyen öğrenciler ve veliler dakikalarca alkışladı. Saat 10.00’dan sonra binanın kapılarını kapatan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görev alan emniyet personeli ve okul görevlileri, 10.02’de sınava girmek için gelen geç kalan adayı içeri almadı. Velilerin öğrencinin içeriye alınmasına yönelik talepleri ve gencin salona girme çabası ise etkili olmadı.

“Bu duyguları yaşadığımız için şükrediyoruz”

İçeride sınavın başladığı sırada okul önünde beklemeye devam eden velilerden, kızını sınava getiren Esin Alkaya, evladının sınava ilk kez gireceğini ifade ederek, heyecan içinde olduğunu söyledi. Alkaya, “Kızım 18 yaşında, sınava ilk girişi. Biz velileri olarak bu süreci daha önce abisiyle tecrübe etmiştik ama aynı heyecanı tekrar yaşıyoruz. Onlarla bir aynı heyecanı yaşamak hem stresli hem heyecanlı, bu duyguları yaşadığımız için şükrediyoruz. Çocuklar için zorlu bir süreçti, biz velileri olarak elimizden geleni yaptık, onlar da ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Artık bundan sonra şans yanlarında olsun. Kızım Tıp Fakültesi’ni kazanmak istiyor, hayırlısı olsun. Son zamanlarda biraz stresliydi, onu veli öğretmen iş birliğiyle en aza indirmeye çalıştık. İnşallah o stresi şu an en iyi şekilde yönetebilir” dedi.

9 köpek 2 kedisi olan aday Veteriner olmak istiyor

Velilerin adaylardan daha heyecanlı olduğunu belirten baba Haşmet Abbasoğlu ise çocukluğundan beri hayvan sevgisi içinde yetişen kızının, veteriner olmak istediğini dile getirdi. Abbasoğlu, “Kızımın sınava ilk girişi, hedefleri var, çok çalıştı. Bebekliğinden beri tek hedefi veterinerlik. Çünkü, evimizde 9 köpek 2 kedi bulunuyor, baktığımız sokak köpeklerinin sayısını bilmiyoruz. Farklı mesleklere yönlendirmeye çalıştım ama veteriner olacağım dedi. Kızım heyecanlıydı ama biz burada daha heyecanlıyız. Velilerle birlikte heyecanımızı paylaşıyoruz. Trafik polislerinin buraya öğrenci taşımaları memleketim diye düşündürüp içimi sarstı. Dünyanın hiçbir yerinde göremeyeceğimiz bir görüntü. Bir iki dakikayla sınava giremeyen çocuklarımız da oldu, onlara çok üzüldük, anneleri babaları değiliz ama onlar için göz yaşı dökmek istedik. Umarım seneye bomba gibi gelirler.”diye konuştu.

2 milyon 19 bin 709 adayın başvurduğu YKS’nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT), yarın saat 10.15’te uygulanacak. YKS’nin üçüncü oturumu Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın saat 15.45’te başlayacak.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.