Togüde Çocuk Üni̇versi̇tesi̇ Etki̇nli̇kleri̇ Başladı

Spread the love

TOKAT’TA GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE “ÇOCUK ÜNİVERSİTESİNDE EĞLENCELİ BİLİM 2023” ETKİNLİKLERİ BAŞLADI.

Togüde  Çocuk Üni̇versi̇tesi̇ Etki̇nli̇kleri̇ Başladı
Yayınlama: 20.06.2023
A+
A-
Spread the love

Tokat’ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi bünyesinde “Çocuk Üniversitesinde Eğlenceli Bilim 2023” etkinlikleri başladı.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) işbirliği ile gerçekleştirilen “Çocuk Üniversitesinde Eğlenceli Bilim 2023” etkinlikleri başladı. Bu çerçevede, Tokat İl MEM tarafından belirlenen 30 ortaokul öğrencisi 1 hafta süresince üniversitedeki çeşitli etkinliklere katılacak. Etkinlikler bilim, sanat, kültürel etkinliklerden oluşan toplam 11 alanda gerçekleştirilecek. “Çocuk Üniversitesinde Eğlenceli Bilim 2023” etkinlikleri, ortaokula devam eden öğrencilere doğa, kültür, spor, sanat ve bilim etkinliklerini sevdirmek, çocukların bilimsel araştırma süreçlerine ilişkin tecrübeler elde etmelerini sağlamak ve planlanan etkinliklerle çocuklarda gizli kalmış ilgi ve becerileri açığa çıkarmak maksadıyla yapılacak.

Etkinlikler çerçevesinde, “Değerler Temalı Tasarım Etkinliği, Artırılmış Gerçeklik, Benzerlik ve Uzunluk Ölçme, Müziğin Dünyasına Yolculuk” faaliyetleri düzenlenecek. Öğrenciler Üniversite kampüslerinde bulunan Güneş Enerjisi Santrali, Kompost Üretim Merkezi, Ziraat Fakültesi Uygulama Bahçesi, Killik Rüzgar Enerji Santrali ve Almus Hidroelektrik Santraline de geziler gerçekleştirecek.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.