Ti̇kanın Desteği̇yle Bosna Hersekte Arama Kurtarma Tatbi̇katı Ve Eği̇ti̇m Programı Düzenlendi̇

Spread the love

TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI (TİKA) VE TUZLA DAĞ ARAMA KURTARMA BİRLİĞİ (TDAKB) TARAFINDAN BOSNA HERSEK’İN KUZEYİNDE YER ALAN TUZLA ŞEHRİNDE ARAMA KURTARMA TATBİKATI VE EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ.

Ti̇kanın Desteği̇yle Bosna Hersekte Arama Kurtarma Tatbi̇katı Ve Eği̇ti̇m Programı Düzenlendi̇
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-
Spread the love

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Tuzla Dağ Arama Kurtarma Birliği (TDAKB) tarafından Bosna Hersek’in kuzeyinde yer alan Tuzla şehrinde arama kurtarma tatbikatı ve eğitim programı düzenlendi.

Tuzla Belediyesinin de destek verdiği program, Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirildi. Çocuklar ve gençler başta olmak üzere Tuzla halkına temel arama kurtarma teknikleri tanıtıldı. 2020 yılından beri faaliyet gösteren ve 25 aktif üyesi bulunan TDAKB tarafından düzenlenen etkinlikte, temel ilk yardım eğitimi ve yüksekten kurtarma tatbikatı yapıldı. Programa Tuzla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zijad Lugaviç, TİKA Saraybosna Koordinatörü Erdinç Işık, TDAKB Başkanı Maja Hadzimehic, arama kurtarma gönüllüleri ve Tuzla halkı katıldı.

TİKA’nın sağladığı kişisel donanım ve ileri seviye arama kurtarma ekipmanları desteği sayesinde, kurtarma operasyonlarına daha iyi müdahale edilebilmesi, arama kurtarma gönüllülerinin daha iyi koşullarda eğitilmesi ve gönüllü sayısının artırılması amaçlandı. TİKA tarafından Bosna Hersek’te gerçekleştirilen arama kurtarma eğitimlerine eğitmen ve kursiyer seviyesinde katılım sağlayan TDAKB’nin mevcut kapasitesinin artırılarak hem ülke genelinde hem de ihtiyaç halinde komşu ülkelerde arama kurtarma faaliyetlerinin sürdürülmesi hedefleniyor.

Asrın felaketinde arama kurtarma faaliyetlerine katıldı

TDAKB mensubu Emil Isakoviç, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve ’asrın felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Türkiye’ye giderek arama kurtarma faaliyetlerine katıldıklarını hatırlattı. Isakoviç, TDAKB’nin bir aile gibi hareket ettiğini ve her zaman insanların yardımına koşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.