Ti̇kadan Bosna Hersekteki̇ Sağlık Evi̇ne Ultrason Ci̇hazı Desteği̇

Spread the love

TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI (TİKA), BOSNA HERSEK’İN KALESİJA ŞEHRİNDEKİ KALESİJA SAĞLIK EVİNE ULTRASON CİHAZI TEMİN ETTİ.

Ti̇kadan Bosna Hersekteki̇ Sağlık Evi̇ne Ultrason Ci̇hazı Desteği̇
Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-
Spread the love

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Bosna Hersek’in Kalesija şehrindeki Kalesija Sağlık Evine ultrason cihazı temin etti.

TİKA, Bosna Hersek’in Kalesija şehrindeki Kalesija Sağlık Evine ultrason cihazı temin etti. Sağlık evinde abdominal, obstetrik, jinekolojik, kas-iskelet, tiroit, ürolojik, pediatrik, neonatal, transkranial ve yüzeysel doku uygulamaları yapılabilecek.

Projenin teslim törenine, Türkiye Cumhuriyeti Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Tuzla Kantonu Sağlık Bakanı Duşanka Beçiroviç, Kalesija Belediye Başkanı Sead Dzafic, Tuzla Kantonu Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Fadıl Alic, TİKA Saraybosna Koordinatörü Erdinç Işık ve Kalesija Sağlık Evi personelleri katıldı.

Büyükelçi Girgin, törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş depreminde Kalesija Belediyesinin sağladığı konteynır desteğinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca, TİKA’nın gerçekleştirdiği bu projenin teşhis ve sağlık personellerinin eğitimi için kullanılacağını ve tüm Tuzla Kantonundaki hastalara hizmet edeceğini belirtti.

Tuzla Kantonu Sağlık Bakanı Beçiroviç, TİKA’nın Tuzla Kantonunda gerçekleştirdiği sağlık projelerinin bölge halkı için çok yararlı olduğunu ve sağlık hizmetleri kalitesine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Kalesija Sağlık Evi hakkında

1992 yılında kurulan Kalesija Sağlık Evi, 30 doktor, 70 hemşire ve 50 yatak kapasitesiyle yaklaşık 50 bin kişilik bir nüfusa sağlık hizmetleri sağlayan bir sağlık kuruluşu olarak genel dâhiliye, pediatri, kadın hastalıkları ve doğum, nöroloji, KBB, oftalmoloji, dermatoloji, pedodonti, ortodonti ve ağız cerrahisi gibi farklı alanlarda sağlık hizmetleri sunuyor.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.