Taylandda Geleneksel Türk Ebru Sergi̇si̇ Açıldı

Spread the love

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SANAT TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GELENEKSEL TÜRK SANATLARI BÖLÜM BAŞKANI DOÇ. DR. YUSUF PARLAK, TAYLAND’IN BAŞKENTİ BANGKOK’TA BULUNAN SRİNAKHARİNWİROT ÜNİVERSİTESİ’NDE “GELENEKSEL TÜRK EBRU SERGİSİ” AÇARAK EBRU SANATI ÜZERİNE WORKSHOP ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Taylandda Geleneksel Türk Ebru Sergi̇si̇ Açıldı
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-
Spread the love

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yusuf Parlak, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bulunan Srinakharinwirot Üniversitesi’nde “Geleneksel Türk Ebru Sergisi” açarak ebru sanatı üzerine workshop etkinliği gerçekleştirdi.

Sergi açılışını Srinakharinwirot Üniversitesi Rektörü’nün gerçekleştirdiği etkinliğe, protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve pek çok öğrenci katılım sağladı. Etkinlikte canlı ebru performansı da sergileyen Doç. Dr. Yusuf Parlak, katılımcılara kendi ebrularını yapmalarına imkan sağladı. Yusuf Parlak ayrıca protokol üyelerine ebru tablolarından ve el yapımı kağıtlarından hediye etti.

Etkinliğin oldukça verimli geçtiğini dile getiren Parlak: “Geleneksel Türk Sanatlarımızın bir parçası olan Türk Ebrusunu Tayland’da sanatseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duydum. Yapmış olduğum el yapımı kağıtları da inceleyen protokol üyelerine kağıdın üretim ve sektörde kullanım alanlarıyla ilgili bilgiler verdiğim etkinlik oldukça ilgi gördü” ifadelerinde bulundu.

Önümüzdeki dönemlerde Srinakharinwirot Üniversitesi Rektörü ile Düzce Üniversitesi’nin ortak çalışmalar yapılabileceği üzerine değerlendirmelerde bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Yusuf Parlak, “Srinakharinwirot Üniversitesi Rektörü ile Tayland’da yetiştirilen muz ağaçları gövdelerinin, tam bir kağıt hammaddesi olduğunu ve bu hammaddenin işlenerek Taylan ekonomisini katma değer katabileceği üzerine konuştuk” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.