Tavşanlıda Şi̇ddete Karşı Ortak Eylem

Spread the love

TAVŞANLI’DA ŞİDDETE KARŞI ORTAK EYLEM

Tavşanlıda Şi̇ddete Karşı Ortak Eylem
Yayınlama: 11.05.2024
A+
A-
Spread the love

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde İstanbul’da yaşanan şiddet olayına tepki gösterdi.

İstanbul’da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın öldürülmesini ilçede bulunan sendika temsilcileri protesto etmek için harekete geçti. Öğretmenler, artan şiddet olaylarına karşı sessiz kalmayarak eylemde bulundu.

Tavşanlı’da görev yapan öğretmenler, İstanbul’da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan’ın, okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu bir öğrencinin silahlı saldırısıyla öldürülmesini protesto etti.

Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen sendikalarına bağlı öğretmenler Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması Süleyman Yılmaz Anaokulu okul öncesi öğretmenlerinden Semra Gündoğdu tarafından tüm sendikaların adına yapıldı. Öğretmenler, şiddete karşı yasal düzenleme talebinde bulunarak, eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önlemek için caydırıcı bir yasal düzenlemenin yapılmasını istedi.

Tavşanlı’dan seslenen öğretmenler, şiddet olaylarının artık münferit eylemler olmaktan çıkarak toplumsal bir sorun haline geldiğini vurgulayarak, gelecek nesillerin güvenliğinin sağlanması için acil çözümler talep etti.

Sendikaların yaptığı ortak basın açıklamasına MHP Tavşanlı ilçe başkanı Kürşat Öztaş ve Ülkü Ocakları Tavşanlı İlçe Başkanı Murat Akkaya da katılarak destek verdi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.