Tarımsal İlaçlamada Heli̇kopterli̇ Dönem

Spread the love

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI, TARIMDA VERİM VE KALİTEYİ ARTIRMAK, KAYNAKLARIN SÜRDÜRÜLEBİLİR VE ETKİN KULLANIMINI SAĞLAMAK, YABANCI OT, HASTALIK VE BİTKİ ZARARLILARI İLE MÜCADELE YÖNETİMİ OLUŞTURMAK İÇİN TARIMSAL İLAÇLAMA HELİKOPTERİ TARKOPTER’İ ÜRETİYOR.

Tarımsal İlaçlamada Heli̇kopterli̇ Dönem
Yayınlama: 05.07.2023
A+
A-
Spread the love

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda verim ve kaliteyi artırmak, kaynakların sürdürülebilir ve etkin kullanımını sağlamak, yabancı ot, hastalık ve bitki zararlıları ile mücadele yönetimi oluşturmak için tarımsal ilaçlama helikopteri ’Tarkopter’i üretiyor.

İnsanlı hava araçları ile yapılan havadan ilaçlama, ilaçlama tekniğine uygun ilacın doğru yöntem ve doz ile uygulanmaması halinde, çevre-insan ve hayvan sağlığı ile doğal denge üzerinde olumsuz etkiler oluşturuyor. Bu nedenle birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de havadan ilaçlama yasaklandı.

Havadan ilaçlamanın bir ihtiyaç olması, oluşan bu boşluğu döner kanatlı insansız ilaçlama platformları ile doldurmaya başladı. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Toprak ve Su Kaynakları Araştırmaları Daire Başkanlığınca tarımda verim ve kaliteyi artırmak, kaynakların sürdürülebilir ve etkin kullanımını sağlamak, yabancı ot, hastalık ve bitki zararlıları ile mücadele yönetimi oluşturmak için tarımsal ilaçlama helikopteri ’Tarkopter’in üretimi hedeflendi.

Tarkopter için başlanan proje çerçevesinde 32 litre kapasite ve 45 dakika uçuş süresine sahip küçük ölçekli tarımsal ilaçlama helikopterinde montaj aşamasına gelindi.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda kullanılmak üzere akıllı uçuş sistemlerine sahip pek çok teknolojik ürün geliştirerek çiftçi ve üreticiye destek oluyor.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.