Tari̇hi̇ Komk Manastırı Turi̇zme Kazandırılacak

Spread the love

BATMAN’IN SASON İLÇESİNDE BULUNAN YILLARCA TERK EDİLEN 1500 YILLIK TARİHİ KOMK MANASTIRI, RESTORE EDİLEREK TURİZME KAZANDIRILMASI İÇİN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI.

Tari̇hi̇ Komk Manastırı Turi̇zme Kazandırılacak
Yayınlama: 04.08.2023
A+
A-
Spread the love

Batman’ın Sason ilçesinde bulunan bin 500 yıllık tarihi Komk Manastırı’nın restore edilerek turizme kazandırılması için hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Sason ilçesine bağlı Kilis ve Turnalı köyleri arasında bulunan tarihi yapı olan Saint Pierre Manastır’ına (Komk Kilisesi) tırmanarak incelemelerde bulunan Kaymakam Murat Mete, tarihi manastırın restore edilerek turizme kazandırılacağını söyledi.

Saint Pierre Manastırı Batman’ın Sason ilçesi sınırları içerisinde bulunan ilçeye kuş uçumu 12 kilometre kuzeydoğu kısmında bulunuyor. Havari Petrus veya Kömk Kilisesi olarak da bilinen manastırın bir kitabesi olmadığından yapım tarihi net olarak bilinmiyor. Ancak yapıda kullanılan malzeme ve süsleme özelliklerine bakıldığında inşasının bin 500 yıl öncesine dayandığı tahmin ediliyor. Manastırın mimari yapısı, tüm tahribatlara rağmen görkemli bir şekilde göze çarpıyor.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.