Söke Beledi̇yesi̇ Kendi̇ Üreti̇mi̇ Kompost Gübreleri̇ Dağıttı

Spread the love

KOMPOST GÜBRE DAĞITIMI

Söke Beledi̇yesi̇ Kendi̇ Üreti̇mi̇ Kompost Gübreleri̇ Dağıttı
Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-
Spread the love

Söke Belediyesi çevre dostu uygulamaları kapsamında, tesisini kurarak elde ettiği kendi üretimi olan kompost gübreleri vatandaşlara buluşturdu.

Belediye ekiplerince pazaryerlerinden toplanan meyve ve sebze atıkları, budamalarda toplanan ağaç atıkları tesiste işlenerek gübreye dönüşüyor. Paketlenen kompost gübreler, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Söke Çarşamba pazaryeri alanında yine belediyenin serasında üretilen çiçek fidanlarıyla birlikte dağıtıldı. Gübre ve fidan dağıtımına katılan Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, bu projenin çevreye duyarlı bir yaklaşımın ürünü olduğunu ve atık yönetimi konusunda önemli bir adım attıklarına inandığını ifade etti.

Kompost gübrelerinin kullanımı ile organik atıkların geri dönüşümünün sağlanmasını hedeflediklerini belirten Başkan Arıkan, “Biz işe, iç içe görünse de ayrı konulara hitap eden İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden ayırmakla başlamıştık. Sıfır Atık Müdürlüğümüze kazandırdığımız gübre üretim tesisi ile organik atıkları geri dönüştürüyoruz. Çevre Günü gibi anlamlı bir günde de bu üretimi halkımızla paylaştık. Çevre dostu projeleri sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.