Sıcaktan Etki̇lenen Ki̇rpi̇ Yavrusunun İmdadına Küçük Kız Yeti̇şti̇

Spread the love

EDİRNE MERKEZE BAĞLI KARAYUSUF KÖYÜ’NDEKİ EVLERİNİN BAHÇESİNDE BULDUĞU KİRPİ YAVRUSUNA SAHİP ÇIKAN 8 YAŞINDAKİ İLKOKUL ÖĞRENCİSİ NİDA KAFA, SICAKTAN BUNALAN YAVRUNUN KARNINI DOYURUP SU VERDİKTEN SONRA DOĞAYA SALDI.

Sıcaktan Etki̇lenen Ki̇rpi̇ Yavrusunun İmdadına Küçük Kız Yeti̇şti̇
Yayınlama: 21.06.2024
A+
A-
Spread the love

Edirne merkeze bağlı Karayusuf köyündeki evlerinin bahçesinde bulduğu kirpi yavrusuna sahip çıkan 8 yaşındaki ilkokul öğrencisi Nida Kafa, sıcaktan bunalan yavrunun karnını doyurup su verdikten sonra doğaya saldı.

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, insanları olduğu kadar doğada yaşayan canlıları da olumsuz etkiliyor. Sıcaktan bunalan canlılar, su ve yiyecek bulmakta zorluk çekiyor. Sıcak havanın da etkisiyle susayan kirpi yavrusunun imdadına 8 yaşındaki Nida Kafa yetişti.

Edirne merkeze bağlı Karayusuf köyündeki evlerinin bahçesinde oynarken kirpi yavrusuna rastlayan Kafa, babasından yardım isteyerek ona su ve yem vererek karnını doyurdu. Kirpi su içerken onu seven Kafa, sıcak havalarda hayvanların susuz bırakılmaması konusunda çağrıda bulundu. İlkokul öğrencisi Nida Kafa’nın hayvan sevgisi yürekleri ısıttı.

Dikenleri olan ve kendisini korumaya alıp kapatan kirpi yavrusu, minik kızın şefkati karşısında yumuşadı. Sıcaktan bunalan kirpi yavrusuna, su verildi, karnı doyuruldu ve doğaya salındı.

Bahçeden oyun oynarken kirpiyi gördüğünü ve babasından yardım istediğini söyleyen Kafa, babası ile birlikte ona su ve yem verdiklerini belirtti.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.