Selendi̇ni̇n Çortak Mahallesi̇nde Asırlık Gelenek Yaşatılıyor

Spread the love

MANİSA’NIN SELENDİ İLÇESİ KIRSAL ÇORTAK MAHALLE HALKI YILLARDIR YAPTIĞI KATMER HAYRINI DEVAM ETTİRİYOR.

Selendi̇ni̇n Çortak Mahallesi̇nde Asırlık Gelenek Yaşatılıyor
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-
Spread the love

Manisa’nın Selendi ilçesi kırsal Çortak Mahalle halkı yıllardır yaptığı katmer hayrını devam ettiriyor. Her perşembe köy kadınların saç üzerinde yaptığı katmerler yoldan geçenlere dağıtılıyor.

Selendi Demirci yolu üzerinde bulunan Selendi’ye bağlı Çortak Mahallesinde asırlardır gelenek haline gelen ve hâlâ daha yöre halkı tarafından perşembe günleri gerçekleştirilen katmer ikramı geleneği yaşatılıyor. Selendi Demirci yolu üzerinde saç ateşleri yakan mahallenin kadınları saç ateşinde pişirdikleri katmerleri yoldan geçen herkese ikram ediyor. Bu sezonun kurak geçmesinin ardından yağmur hayrı içinde yapılan katmer hayrı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Mahalle halkının destekleriyle yıllardır yapılan ve yapılmaya da devam edilecek olan etkinliğe katılan Selendi Kaymakamı Mustafa İlker Kara, mahalle halkına teşekkür ederek, “Bu tür geleneği mahalle halkımız devam ettiriyor. Emeklerine sağlık. İnşallah bu yıl bereketli bir yıl olur. Yağışlarımız bol olur, tarımımız bol olur.” dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Karabulut ise, “Mahalle halkımız tarafından yıllardır bu hayrımızı yapıyoruz. Bu yapılan etkinliğimiz bundan sonra da gelecek nesillere aktarılarak devam edecek.” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.