SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (SELÇUKSEM) YENİ DÖNEM EĞİTİMLERİNE BAŞLADI. MERKEZDE YANGIN EĞİTİCİLİĞİNDEN İŞARET DİLİNE, İHA PİLOTLUĞU EĞİTİMİNDEN SINAV KURSLARINA KADAR 100 AYRI ALANDA EĞİTİM VERİLİYOR.
Selçuk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SELÇUKSEM) yeni dönem eğitimlerine başladı. Merkezde yangın eğiticiliğinden işaret diline, İHA pilotluğu eğitiminden sınav kurslarına kadar 100 ayrı alanda eğitim veriliyor.
Katılımcılarına nitelikli eğitim sunarak meslek kazandırmayı ve üst düzey bilgiyle becerilerini geliştirmeyi amaçlayan SELÇUKSEM, yeni eğitim döneminde de bireylerin kariyer gelişimlerine katkıda bulunma hedefiyle 100 ayrı eğitim programı hazırladı. SELÇUKSEM bünyesinde uçuş akademisi, bilgisayar-bilişim eğitimleri, yabancı dil kursları, kişisel gelişim, sanat ve spor kursları gibi ana başlıklarda yangın eğiticiliği, İHA pilotluğu, işaret dili, manevi rehberlik, sporcu masörlüğü gibi onlarca programda hizmet vermeye devam ediyor.
“100 programda kurslarımızı veriyoruz”
2024-2025 Eğitim Öğretim dönemiyle beraber yeni kayıt döneminin başladığını söyleyen SELÇUKSEM Müdürü Doç. Dr. Erkan Akgöz, “Yeni eğitim dönemiyle birlikte kurslarımızı hitap ettiğimiz kitleye göre öğrencilerimiz, akademik personelimiz ve özel sektör olmak üzere üç farklı kategoride değerlendirdik. Aynı zamanda bu eğitimlerimizi çevrim içi (online), yüz yüze ve hibrit olarak ayırdık. Şu anda 100 programda kurslarımızı veriyoruz. Eğitim alanlarımız sadece kampüsle sınırlı değil; talep gelmesi halinde diğer kurumların salonlarını, özel firmaların atölye gibi mekanlarını da kullanıyoruz. İlerleyen süreçte taleplere yönelik kurs havuzumuzu daha da çeşitlendirmeye devam edeceğiz. SELÇUKSEM sadece üniversitemizin değil; bölgemizin, ülkemizin ilgili sektörlerine yönelik kalifiye personel yetiştirme ve ülkemize değer katma konusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirme gayreti içerisindedir” dedi.
SELÇUKSEM eğitim programlarına ilginin yoğun olduğunu ifade eden Doç. Dr. Akgöz, son dört yılda yaklaşık 17 bin kursiyerin eğitim sonrası sertifikalarını alarak meslek hayatlarını kolaylaştırdıklarını belirtti.
Sertifikaların e-Devlet’te sorgulanabilir olduğunu dile getiren Doç. Dr. Akgöz, “Eğitim sertifikalarımıza sahip olmak için kursiyerlerin devamsızlığının olmaması ve eğitim sonunda düzenlenen sınavdan başarılı olması gerekiyor. Yıllardır taviz vermediğimiz bu uygulamadan dolayı kurumumuz tarafından düzenlenen eğitim sertifikaları hem kamu hem de özel sektör tarafından kabul görüyor. Sertifikalarımızda veya düzenlediğimiz katılım belgelerinde herhangi bir kullanım süresi bulunmuyor, sınırsız süreli olarak kullanılabilir” şeklinde konuştu.
SELÇUKSEM bünyesinde “Veteriner Hekim Suni Tohumlama” eğitimi alan İlkay Taşdemir, “Kliniğimi açmak için bu kursa katıldım. Kolay ulaşılabilir olması, istediğim zaman ders alabilmem ve uygulama alanlarının fazla olmasından dolayı SELÇUKSEM’i tercih ettim” şeklinde konuştu.