Şehi̇r Hastanesi̇ Üst Geçi̇di̇ndeki̇ Yürüyen Merdi̇ven Faali̇yete Geçti̇

Spread the love

ISPARTA BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE VATANDAŞLARIN ŞEHİR HASTANESİ’NE DAHA KOLAY VE GÜVENLİ ULAŞIMINI SAĞLAMAK AMACIYLA ÜST GEÇİDE YÜRÜYEN MERDİVEN MONTAJI YAPILMIŞTI. YAPILAN TEKNİK ÇALIŞMALARIN ARDINDAN YÜRÜYEN MERDİVEN FAALİYETE BAŞLADI.

Şehi̇r Hastanesi̇ Üst Geçi̇di̇ndeki̇ Yürüyen Merdi̇ven Faali̇yete Geçti̇
Yayınlama: 28.06.2024
A+
A-
Spread the love

Isparta Belediyesi öncülüğünde vatandaşların Şehir Hastanesi’ne daha kolay ve güvenli ulaşımını sağlamak amacıyla üst geçide yürüyen merdiven montajı yapılmıştı. Yapılan teknik çalışmaların ardından yürüyen merdiven faaliyete başladı.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, kasım ayında Isparta Şehir Hastanesinin karşısında hizmet veren esnaflarla bir araya gelerek, hastane önündeki üst geçidin yürüyen merdivenli hale getirileceği sözünü vermişti. Isparta Şehir Hastanesi bölgesindeki trafiği rahatlatmak, vatandaşlara daha konforlu ve güvenli bir ulaşım ile geçiş imkanı sunmak amacıyla Isparta Belediyesi öncülüğünde üst geçit yürüyen merdivenli hale getirildi. İlk olarak kullanımı zor olan ve tercih edilmeyen merdivenler kaldırılırken, üst geçidin hem Şehir Hastanesi önü hem de yolun karşı tarafına inişli ve çıkışlı yürüyen merdiven montajı yapıldı.

Montaj çalışmalarının ardından teknik işlemler yapılarak, yürüyen merdiven faaliyete geçirildi. Hem hastane önünde hem de yolun karşısındaki eczaneler bölümünde gidiş ve geliş olarak çift hat şeklinde yürüyen merdiven aktif olarak hizmet verecek. Ancak eczaneler bölgesindeki yürüyen merdivenin daha faaliyete geçmeden kendini bilmez kişi veya kişilerce camı kırıldı. Bu nedenle güvenlik amacıyla bu hattaki yürüyen merdivenin çalışması geçici olarak durduruldu. Yeni camın montajının ardından bu hattaki yürüyen merdiven de kısa sürede faaliyete geçirilecek.

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kaya, Isparta Şehir Hastanesi önündeki 4 kollu üst geçidin asansör bulunmasına rağmen vatandaşlar tarafından çok fazla kullanılmadığını, yayaların daha çok yoldaki geçişleri kullanmaları ve bu nedenle trafiği tehlikeli hale getirdiği için üst geçide yürüyen merdiven montajı yapıldığını söyledi. Kaya, “Sayın Belediye Başkanımız ve Isparta Belediyemiz öncülüğünde buraya yürüyen merdiven tasarladık. Montajları bayramdan önce yapılmıştı. Bugün itibariyle çalışmaya başladı. Hastane önündeki 2 kol çalışmaya başladı ancak diğer 2 kol daha çalışmaya başlamadan bazı art niyetli kişiler tarafından camının kırılması nedeniyle çalıştırılamadı. Güvenlik amacıyla bu tarafı çalıştırmıyoruz. En kısa zamanda orası da çalışacak. Vatandaşlarımız artık yürüyen merdiven sayesinde Şehir Hastanesi’ne daha kolay geçiş sağlayabilecek” dedi.

Şehir Hastanesi önündeki üst geçitteki yürüyen merdivenin Isparta’daki açık havada bulunan ilk yürüyen merdiven olduğunu dile getiren Kaya, “Isparta’mıza hayırlı ve uğurlu olsun. Güzel bir hizmet oldu. Güvenlik anlamında karşıya daha güvenli geçiş sağlanacak” şeklinde konuştu.

Yürüyen merdiveni kullanan vatandaşlar Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederek, “Çok güzel bir hizmet olmuş. Hasta olan, hasta ziyaretine gelenler oluyor. Onlar açısından da iyi bir hizmet, teşekkür ederiz” dediler.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.