Şarkışlalı Wushu Sporcuları Başarıya Doymuyor

Spread the love

SİVAS’IN ŞARKIŞLA İLÇESİNDE WUSHU SPORU İLE İLGİLENEN GENÇ SPORCULAR, BİRÇOK BAŞARIYA İMZA ATTI. 5 YILDA YAKLAŞIK 400 MADALYAYI İLÇESİNE GETİREN SPORCULAR, YENİ ŞAMPİYONLUKLAR VE BAŞARILAR KAZANMAK İÇİN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR.

Şarkışlalı Wushu Sporcuları Başarıya Doymuyor
Yayınlama: 17.06.2024
A+
A-
Spread the love

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde wushu sporu ile ilgilenen genç sporcular, birçok başarıya imza attı. 5 yılda yaklaşık 400 madalyayı ilçesine getiren sporcular, yeni şampiyonluklar ve başarılar kazanmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde wushu sporu ile tanışan sporcular ödüle doymuyor. Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonalarına katılan sporcular başarıdan başarıya koşuyor. Turnuvaya katılan her yaştan sporcu, birincilik, ikincilik ve üçüncülük gibi dereceler elde ediyor. Son beş yılda yaklaşık 400 madalya kazanan Şarkışlalı sporcular, yeni şampiyonluklar için antrenmanlarını aralıksız sürdürüyor.

Wushu ile Şarkışla’dan Avrupa’ya uzanan yol

2005 yılından bu yana wushu sporu ile ilgilenen wushu antrenörü Şengül Şahin, “İlçe olarak sayısız Türkiye, Avrupa ve Balkan şampiyonluklarımız var. Toplamda 400’e yakın madalyamız var. İlçede wushu sporuna ilgi oldukça yüksek. Zor olmasına rağmen sporcularla elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Çocuklar bu sayede kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyorlar, sporu seviyorlar ve altın bilezik kazanmış oluyorlar. Buradaki eğittiğimiz sporcuların hepsi birer şampiyon. Burası Şarkışla’dan Avrupa’ya uzanan bir yol” dedi.

Wushu sporcusu 17 yaşındaki Nisanur Güvenç de “Bu sporun adı wushu, Çin’in ata sporu, savunma ve savaş sanatı olarak geçiyor. Yaklaşık 9 yıldır bu sporla ilgileniyorum. Gerçekten çok keyifli. Çalıştıkça hırsımız artıyor ve yarışmalara karşı özgüvenimiz de artıyor. Tam sayısını bilmiyorum ama 10’dan fazla Türkiye şampiyonluğum var. Ayrıca Avrupa ikinciliğim var” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.