Sarıgölde Bağlarda Özenli̇ Çalışma

Spread the love

MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNİN DÜNYACA ÜNLÜ ÇEKİRDEKSİZ SULTANİYE ÜZÜM BAĞLARINDAKİ ÜZÜMLER, ÜRETİCİLER TARAFINDAN TANE TANE BAKIMLARI YAPILARAK ADETA OYA GİBİ İŞLENİYOR.

Sarıgölde Bağlarda Özenli̇ Çalışma
Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-
Spread the love

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümün yetiştirildiği Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm üreticileri ağustos ayında gerçekleştirilecek hasat öncesi üzüm salkımlarında tane tane bakım gerçekleştiriyor.

Ağustos ayının 20’sinden sonra hasadına başlanacak olan dünyaca ünlü sofralık Çekirdeksiz Sultaniye üzüm salkımlarının, güneş yanığı olan taneleri birer birer toplanarak temizleniyor. Üzümlerin kalite standartlarına uygun olması içinde salkımların seyretme işleri ile uzun salkımların uçları işçiler tarafından özenle alınıyor.

2024 yılı ihracat üzümlerinin kalitesi ve verimi ile kendilerini sevindirdiğini belirten Emcelli Mahallesinden üzüm üreticisi Ahmet Tosun, “Sarıgöl ve çevresindeki üreticiler olarak salkımlarımızın standart olması için salkım salkım mücadele etmekteyiz. Şuan standart salkımlar oluştu. İlçemizde ağustos ayının 20’sinden sonra hasat başlar ve aralık ayının sonuna kadar devam eder.” dedi.

Sarıgöl ve çevresinde 113 bin dekarlık alanda dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzüm yetiştirilirken, çekirdekli olarak da yayla bağcılığında dokuz tür üzüm yetiştirildiği öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.