Sağlık Müdürü Karacadan Sıcak Hava Uyarısı

Spread the love

MANİSA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ OP. DR. EROL KARACA NORMALİN ÜSTÜNDE SEYREDEN SICAK HAVALARA KARŞI MANİSALILARI UYARDI. İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KARACA YAPTIĞI UYARIDA SICAK HAVALARDAN EN ÇOK YAŞLILARIN, KRONİK HASTALIĞI OLUP SÜREKLİ İLAÇ KULLANANLAR, KALP, ŞEKER VE SOLUNUM YOLU HASTALARI, HAMİLELERİN VE ÇOCUKLARIN ETKİLENDİĞİNİ VURGULADI.

Sağlık Müdürü Karacadan Sıcak Hava Uyarısı
Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-
Spread the love

Manisa İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Erol Karaca normalin üstünde seyreden sıcak havalara karşı Manisalıları uyardı. İl Sağlık Müdürü Karaca yaptığı uyarıda sıcak havalardan en çok yaşlıların, kronik hastalığı olup sürekli ilaç kullananlar, kalp, şeker ve solunum yolu hastaları, hamilelerin ve çocukların etkilendiğini vurguladı.

Türkiye’nin en sıcak ilk 3 ilinden biri olan Manisa’da vatandaşların sıcaklara karşı dikkatli olmalarını isteyen Manisa İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Erol Karaca vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Karaca, “Aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Öncelikli olarak sıcak havalardan korunma yollarını tercih etmeliyiz, Bunun için; günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00 arasında mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler. Dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmeli; geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmeli ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Yoğun fiziksel aktivite ve spor yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, her bir saatlik spor için en az 2-4 bardak sıvı alınmalıdır. Ağır fizik aktivitelerden kaçınılmalıdır. Risk altındaki yetişkinler ve yaşlılar, günde en az iki kez güneş veya sıcak çarpması yönünden izlenmelidir. Bebekler ise bu açıdan daha sık izlenmelidir.” dedi.

“Araçlarda ısı daha da fazla oluyor”

Sıcak havanın özellikle park halindeki araçlarda çok daha yoğun hissedildiğini kaydeden Karaca, “Bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar kapalı ve park etmiş araçlarda kesinlikle bırakılmamalıdır. Araçların iç ısıları, klima olsa dahi park edildikten çok kısa süre sonra yükselmektedir. Araç terk edilirken herkesin dışarı çıktığından emin olunmalıdır. Kapalı alanlar iyi havalandırılmalıdır. Güneş gören pencereler perde vb. güneşliklerle gölgelendirilmelidir. Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı; bunun mümkün olmadığı durumlarda ayaklar, eller, yüz ve ense soğuk suyla ıslatılmalı veya silinmelidir.” diye konuştu.

“Sıvı tüketimi aksatılmamalı”

Sıvı alımında su içmenin esas olduğuna değinen İl Sağlık Müdürü Karaca, “Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2-2,5 litre (12-14 su bardağı) sıvı tüketilmelidir. Su dışında sıvı alımında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir dedi. Eğer doktor tarafından sıvı alımı kısıtlanmış veya idrar söktürücü ilaç kullanılması söz konusu ise ilgili doktora başvurmak gerekir.” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.