Rektör Kutluhan “Zen Dalgaları” İsi̇mli̇ Teksti̇l Sergi̇si̇ni̇n Açılışını Gerçekleşti̇rdi̇

Spread the love

REKTÖR KUTLUHAN “ZEN DALGALARI” İSİMLİ TEKSTİL SERGİSİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Rektör Kutluhan “Zen Dalgaları” İsi̇mli̇ Teksti̇l Sergi̇si̇ni̇n Açılışını Gerçekleşti̇rdi̇
Yayınlama: 28.06.2024
A+
A-
Spread the love

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi S. Çiğdem Koçak’ın “Zen Dalgaları” isimli tekstil sergisi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan tarafından açıldı.

Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonunda açılışı; Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Zengin tarafından düzenlenen sergi 26 Haziran – 4 Temmuz 2024 tarihleri arasında ziyaretçilere açık kalacak. Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi S. Çiğdem Koçak tarafından hazırlanan kişisel tekstil sergisinde yirmi eser yer alıyor.

Zen Dalgaları ismini verdiği kişisel tekstil sergisi ile ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi S. Çiğdem Koçak şunları ifade etti: “Zen felsefesi; doğadaki uyumu, varoluşun geçiciliğini ve dönüşümü yansıtmaktadır. Zen’de boşluk yokluk değil potansiyeldir. Bu felsefe Japon estetik kavramının temelini oluşturmakta ve kusurlu, geçici, tamamlanmamış olanın çekiciliğini yansıtmaktadır. Doğayı bir öğretmen ve rehber olarak gören ve ilham alan Zen, ışık ve karanlık arasındaki etkileşimde ikilik ve uyum kavramını vurgulamaktadır. Bu felsefenin kalbinde sadelik, farkındalık ve şimdiki an ile derin bir bağ kurabilmek esastır. Zen, boşluğun özgürleştirici kucaklamasını ve doğadaki her şeyin birbirine bağlılığını bize hatırlatmaktadır. Doğallığı ve sadeleşmeyi öncelikli kılan Zen estetiği, sanattaki minimalist form ve ayrıntılarda kendisini bulmaktadır. 20 eserden oluşan bu sergi, Zen felsefesi merceğinde sanat deneyimi yaşamaya bir davettir. Her eser Zen’in dünyayı görme biçiminin bir kanıtıdır. Doğadan ilham alan Zen desenleri; keçe üzerinde mumlu batik tekniği ile yorumlanmış ve zerdeçal, sumak, hibiskus, kuşburnu, mor lahana, safran, kahve, çay gibi doğal boyalar ile boyanmıştır. Ayrıca eserler daire şeklindeki varaklı tüller ile süslenmiştir. Daire şeklindeki bu tüller evrendeki sonsuzluğu yansıtmaktadır” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.