Pazar Yerleri̇nden Toplanan Meyve Ve Sebzeler Gübre Olarak Değerlendi̇ri̇lecek

Spread the love

UŞAK BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN “ÇÖP DEĞİL, GÜBRE OLSUN“ PROJESİYLE; BUNDAN BÖYLE KENT MERKEZİNDE KURULAN PAZARLARDA ARTA KALAN MEYVE VE SEBZELER TOPLANARAK GÜBRE HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK.

Pazar Yerleri̇nden Toplanan  Meyve Ve Sebzeler Gübre Olarak Değerlendi̇ri̇lecek
Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-
Spread the love

Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Çöp Değil, Gübre Olsun“ projesiyle; bundan böyle kent merkezinde kurulan pazarlarda arta kalan meyve ve sebzeler toplanarak gübre haline dönüştürülecek.

25 Nisan’dan bu yana gerçekleşen uygulamada şehirde hafta boyunca pazarların temizliğinde artık olarak toplanan meyve ve sebzeler; Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü atölyelerine götürülerek burada bulunan kompost gübre makinesinde işleniyor. Bu şekilde sıfır maliyetle gübreye dönüştürülen artıklar doğaya katkı sağlayarak çöpe gitmekten kurtarılıyor.

Öte yandan Uşak Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü tarafından kentin muhtelif yerlerinde gerçekleştirilen bitki ve çiçek dikim işlerinde kullanılan bu gübreler sayesinde; hem dışarıdan gübre alınmasına gerek kalmıyor hem de Uşak Belediyesi kent ekonomisine katkıda bulunmuş oluyor.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.