Özel Sporcular Yüzme Yeteneği̇ Kazanıyor

Spread the love

AYDIN (İHA) – AYDIN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ, ADNAN MENDERES STADYUMU İÇERİSİNDE BULUNAN PORTATİF YÜZME HAVUZUNDA ÖZEL SPORCULARI AĞIRLIYOR. YÜZME BİLMEYEN KALMASIN PROJESİ ÇERÇEVESİNDE DENİZE GİDEMEYEN ÇOCUKLARA VE ÖZEL SPORCULARA YÜZME BECERİSİ KAZANDIRILIYOR.

Özel Sporcular Yüzme Yeteneği̇ Kazanıyor
Yayınlama: 09.08.2023
A+
A-
Spread the love

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Adnan Menderes Stadyumu içerisinde bulunan portatif yüzme havuzunda özel sporcuları ağırlıyor. Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi çerçevesinde denize gidemeyen çocuklara ve özel sporculara yüzme becerisi kazandırılıyor.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü vatandaşları spora yönlendirmek için çalışmalarını sürdürürken, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonrasında 81 ilde hayata geçirilen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi Aydın’da da aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Bakanlığın 10 bin kişiye yüzme öğretme hedefini aşan Aydın’da, proje çerçevesinde de Efeler ve Didim ilçelerindeki portatif yüzme havuzları ile Nazilli yarı olimpik yüzme havuzunda 2022 yılı içerisinde de binlerce kişiye yüzme eğitimi verildi. Projede, engelleri ortadan kaldırarak suya olan erişimi genişletmek ve yüzme becerilerini geliştirmek hedeflenirken, özel sporcuların ve denize gidemeyen çocukların yüzmeyle tanışmaları için fırsat sağlanıyor. Aynı zamanda proje ile çocukların sosyal etkileşimini artırarak özgüven kazanmalarına yardımcı olunuyor.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleşen bu proje, su sporlarının engelleri aşarak herkes için ulaşılabilir hale gelmesini sağlıyor. Portatif yüzme havuzunda verilen eğitimler, özel sporculara ve denize gidemeyen çocuklara suyun keyfini çıkarmanın yanı sıra su güvenliği konusunda da bilgilendiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Yüzme Bilmeyen Kalmasın ve Mutlu Çarşamba projesi, yüzme becerisini kazanma imkanı bulamayan özel bireylerin hayatında olumlu değişiklikler de oluşturmaya devam ediyor. Proje sayesinde su sporlarının herkese ulaşabilen bir deneyim olması hedeflenirken, özel sporcular ve denize gidemeyen çocuklar için umut ışığı olmaya devam ediyor.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak yürütülen projeye katılmak isteyen çocuklar, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Efeler İlçe Müdürlüğü’ne müracaat edebilecek.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.