KÜTAHYA’NIN TAVŞANLI İLÇESİNDE BULUNAN HANDE GÜL ANAOKULU, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN “YÜZ YÜZE 100 ÇOCUK OYUNU” PROJESİ ÇERÇEVESİNDE GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARINI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR.
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Hande Gül Anaokulu, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün “Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu” projesi çerçevesinde geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmaya devam ediyor. Bu proje ile bilişsel, duyuşsal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunulan çocuklar, aynı zamanda keyifli zaman geçiriyor.
Okul Müdürü Nimet Uzan, “Oyun, çocuğun en ciddi işidir. Bu nedenle Hande Gül Anaokulu’nda oyunlara her daim yer veriliyor. Gerek ders içlerinde gerekse ders dışı faaliyetlerde “Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Öğretmen Uygulama Kılavuzu”nda yer alan oyunlar planlanıyor ve oynanıyor. Mevlana’nın da dediği gibi, “Oyun görünüşte akla uymaz ama çocuk oyunla akıllanır.” Bu oyunlar sayesinde çocuklar iletişim kurma, kendini ifade etme ve kültür aktarımını sağlama gibi becerilere sahip oluyor. Okulun bahçesi de bu projenin ruhuna uygun şekilde oyunlara göre düzenlenmiş durumda. Böylece çocuklar her hava şartında açık havada oyun oynamanın keyfini çıkarıyor.” diyerek projenin faydasına dikkat çekti.
Okul öğretmenlerinden Nida Ekiz ve Merve Aydın da oynanan oyunlar ve önemi hakkında bilgiler verdiler.
Öğretmen Nida Ekiz, “Balık Ağı oyunu, çocukların el becerilerini, koordinasyonlarını ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca, bu oyun sayesinde çocuklar takım çalışmasının önemini de öğreniyorlar” dedi.
Öğretmen Merve Aydın, “Tünel oyunu ise çocukların hayal güçlerini geliştirmelerine katkıda bulunuyor. Ayrıca, bu oyun sayesinde çocuklar farklı bakış açıları kazanıyor ve özgüvenlerini artırıyorlar” ifadelerini kullandı.