Otanti̇k Ve Anti̇ka Lokanta

Spread the love

KAHRAMANMARAŞ’TA 1985’LERE AİT EŞYALAR OTANTİK BİR İŞLETMEDE SERGİLENİYOR.

Otanti̇k Ve Anti̇ka Lokanta
Yayınlama: 28.06.2024
A+
A-
Spread the love

Kahramanmaraş’ta Fatmanur Sökmen babasından kalan lokantada antika eşyaları sergiliyor.

Dulkadiroğlu ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde 29 yaşındaki Fatmanur Sökmen, babasının vefatından sonra kalan lokantayı işletiyor. Sökmen, “Lokantada yılların birikimi, emeği var. Selçuklu döneminden kalan değirmen taşları. Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan silahlar. Eskiden kullanılan ütüler, dikiş makineleri, aklınıza gelebilecek her türlü geçmişte kullanılan eşyaları burada görebilirsiniz” ifadesini kullandı.

Sökmen, “Dumlupınar Mahallesi’nde otantik bir restoranın işletmesini yapıyorum. Babamın vefatının ardından 4 yıldır lokantayı ben işletiyorum. Burası çok eski bir yer. Geçmişi 1985’e dayanıyor. Lokantanın mimarisi tamamen babama ait. Babam ’Bir tane masaya sini koydum. Baktım o masaya çok fazla rağbet var. Neden bunu fazlalaştırmayayım’ demiş ve masalara sinileri koymuş. Sinileri koyduktan sonra da üzerlerine sırıtacak eşyalar değil de tamamlayıcı eşyalar koymuş. Bakırdan tuzluklar, bakırdan tabaklar, bardaklar. Sunumu bu şekilde yapmaya gayret ettik” dedi.

Lokantaya gelen insanların huzur bulduğuna dikkat çeken Sökmen, şöyle devam etti:

“Lokantaya gelenler geçmişe gidiyorlar. Ambiyansı çok değişik bir yer. Buraya çok beğenerek geliyorlar. Bu tabi bizi gururlandırıyor çok mutlu ediyor.”

Müşterilerden Elif Şahan ise, “Lokantaya sadece fotoğraf çektirmek için gelenler de oluyor. Nezih, hoş, tarih kokan bir mekan. Bir defa gelseniz bir daha gelmek isteyeceksiniz. Burada mekanda tarihi eşyalar çok fazla. Sizleri de buraya bekliyoruz. Dumlupınar Mahallesi’nde böyle güzel bir mekanın olması bizlerin en sevdiği ortam. Fotoğraf çekmek ve çektirmek için ise harika bir ortam” ifadesini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.